Havens en ligplaatsen2024-05-06T14:24:32+02:00

Werkgroep Havens en ligplaatsen

De werkgroep Havens & Ligplaatsen bestaat uit:

De werkgroep Havens & ligplaatsen werkt aan Ruimte voor Varend Erfgoed

De werkgroep Havens & Ligplaatsen zet zich in voor het bevorderen van initiatieven voor de aanleg van erfgoedhavens, en het bevorderen van de vaarmogelijkheden voor historische bedrijfsvaartuigen door de beschikbaarheid van tijdelijke ligplaatsen en het inzichtelijk maken daarvan. Geen behoud van Varend Erfgoed zonder ligplaatsen.

Het concrete doel van de werkgroep is dat meer schepen op meer plekken terecht kunnen en kunnen blijven varen. Dat doen we door te adviseren en te enthousiasmeren en ligplaatsen zichtbaar te maken.

Nieuwe ligplaatsen

De werkgroep adviseert gemeenten, leden van de LVBHB en andere initiatiefnemers bij het creëren van nieuwe havens en ligplaatsen. Het gaat om vaste, tijdelijke en passanten ligplaatsen.

Zichtbaarheid van ligplaatsen

De werkgroep maakt op verschillende manieren het aanbod van ligplaatsen zichtbaar:

  • Op de website ‘Ligplekken Onderweg‘ zijn alle havens en ligplaatsen voor varen erfgoed zichtbaar op de kaart van Nederland. Deze website richt zich vooral op het vinden van passantenplaatsen tijdens het varen, maar ook erfgoedhavens met vaste ligplaatsen zijn er op te vinden.
  • In de rubriek ‘Ligplaats zoekt schip‘ is het actuele aanbod van ligplaatsen te vinden. Nieuwe meldingen kunnen hierin worden opgenomen en elk jaar worden de gegevens geactualiseerd. Wanneer een haven ligplaatsen beschikbaar heeft kan dat bij de werkgroep worden gemeld.
  • In de Bokkepoot zijn regelmatig artikelen te vinden in de rubrieken ‘Lekker Liggen in …’  of ‘Mijn Favoriete Ligplek’.

Contact

Roel Bosch (havensenligplaatsen@lvbhb.nl)

Nieuws

Ga naar de bovenkant