Het documenteren van je historische bedrijfsvaartuig

Dat begint met ons Bestand Historische Schepen (BHS). Als je als lid ingelogd bent opent BHS het overzicht van je eigen schip. Daarin kun je dan voor het eerst gegevens van je schip invoeren en later ook aanvullingen of wijzigingen aanbrengen. En je kunt foto’s toevoegen. De schouwcommissie van de LVBHB ziet toe op de kwaliteit van de ingevoerde informatie.

Iedereen kan het BHS raadplegen maar slechts de informatie waar jij toestemming voor hebt gegeven wordt met anderen gedeeld. Je kunt ook schepen van andere leden zoeken in het BHS maar nog handiger gaat dat via:

Onze Schepengalerij, die geeft een handzaam overzicht van de schepen in het BHS. Je kunt op naam of op scheepstype zoeken. De informatie omvat huidige en historische gegevens van het schip voor zo ver bekend (afmetingen, kadasternummers, bouw, gebruik, motorgeschiedenis). Vaak ook verhalen en foto’s van vroeger en nu.

Het Register Varend Erfgoed Nederland (RVEN) kan met jouw toestemming ook de gegevens van je schip uit het BHS doorgestuurd krijgen en in het RVEN opnemen.
Het RVEN wordt beheerd door de Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN).

Tip: onder de knop Schepen > Scheepshistorisch Onderzoek vind je mogelijkheden om de geschiedenis van je schip te vinden.