Ligplekken Onderweg is geheel vernieuwd. Een site VAN schippers en VOOR schippers. Adopteer een ligplek!

LPOW screenshot Android

Ligplekkenonderweg op een (Android) smartphone

In Bokkepoot 235 van juni 2019 (p. 14) staat een artikel over de ingrijpende vernieuwing van de Ligplekken Onderweg website. Een mega-klus van vrijwilligers Henk Muis en Gert-Jan Braas. Het artikel staat nog onder het kopje “Onderhanden werk” maar inmiddels is de vernieuwde site openbaar op het vertrouwde adres ligplekkenonderweg.lvbhb.nl

Ligplekken Onderweg is een website en app met een interactieve kaart waar ligplekken op te vinden zijn. Geen jachthavens e.d., maar (tijdelijke) ligplekken waar je goed met een historisch schip terecht kunt. Voornamelijk in Nederland, maar ook enkele tientallen in Duitsland en België en op het moment van schrijven zelfs al één in Frankrijk. In totaal bijna 1000!

Het bestaat al sinds 2011, maar is nu ingrijpend vernieuwd om het geschikt te maken voor mobiele apparaten (tablets en smartphones). Daarnaast is het veel makkelijker geworden de informatie te corrigeren en aan te vullen en de kaart is weer actueel.

VAN schippers, VOOR schippers

Er staat nu een prachtig programma om een grote hoeveelheid gegevens te gebruiken en te verbeteren. Nu zijn wij aan zet. De inhoud is ons product. Gebruik de site tijdens dit inmiddels losgebarsten vaarseizoen, controleer de informatie over de ligplekken die je bezoekt, corrigeer en vul aan.

screenshot ligplek details-adopterenAdopteer een ligplek!

Er zijn vast wel ligplekken waar je met eigen schip vaak komt, bij je woonplaats of vaste ligplek of onder beheer van een organisatie die je kent. Help mee om de gegevens op Ligplekken Onderweg actueel te houden. Als je in de vernieuwde site een account aanmaakt kun je één of meer ligplekken adopteren en de gegevens zelf bijwerken.

Handleiding

Naar ons idee werkt de site heel intuïtief en zal je veel mogelijkheden al doende ontdekken, maar voor wie zich liever eerst inleest is er een beknopte handleiding, klik hier (0,4 MB, 5 pagina’s).

iPhone/iPad App

De vernieuwde site werkt ook goed op mobiele apparaten. De in 2015 gelanceerde iPhone/iPad app “Ligplekken” zal daarom geen updates meer krijgen en is ook niet meer te downloaden in de App Store.