Webshop

Bestel uw producten online, via e-mail of in de verenigingsstand tijdens evenementen, bemand door Henk Morel (aanwezigheid is onder voorbehoud en zeker afhankelijk van het weer).

Bestel online

Bestel per mail

Voor meer inlichtingen of bestellingen stuurt u een e-mail. U kunt ook schriftelijk bestellen via het secretariaat van de LVBHB:

Postbus 2004
1000 CA Amsterdam

Verenigingsstand: afhaaldepot

Op afspraak kunnen publicaties opgehaald worden aan boord van:

Wachtschip Primula van Stichting De Uiterton.
Jollenpad 20 / IJssloot – 1081 KC Amsterdam – telefoon 020-646 0880
(Ringweg A 10 – Amstelveenseweg t/o V.U.-ziekenhuis)

Maak een afspraak voor uw bezoek: telefoon 020-646 0880 of 06-4965 6644 of e-mail

Onderstaande producten kunnen vooralsnog alleen per mail (stand@lvbhb.nl) worden besteld.

(Alle prijzen zijn exclusief eventuele verzendkosten tenzij anders vermeld.)


Geschiedenis van het Apeldoorns Kanaal

Rick Scholten’s gedegen onderzoek over verleden, heden en toekomst van een koninklijke waterweg.

Uitgeverij Gelderland en Stichting Apeldoorns Kanaal, ISBN 978-94-91826-52-8, gebonden, 244 pagina’s, 211 x 27,5 cm

Prijs: € 25,-


Nederland Kanalenland

Hans Buiter neemt je mee op een reis langs twaalf kanalen.

Prijs: € 24,50


Jubileumboek De Biesbosch

Jan van ‘t Verlaat, In 100 jaar van scheepswerven naar stadswerven

Historie scheepswerf ‘De Biesbosch’ 1917-2017, uitgave Vereniging ‘De Binnenvaart’ 2017, kleur, gebonden, 200 pagina’s, 21,5 x 30 cm, ISBN 978 90 805143 0 0

Prijs: € 30,-


Behouden binnenkant

Binnenkijken in door de tijden heen bewaarde scheepsroefjes door Trudy Boom-Reuvekamp

Uitgave van het Historisch Bedrijfsvaartuig

Verkrijgbaar aan de verenigingsstand of te bestellen bij henk.morel@uiterton.nl, telefoon 020 6434220 of 06 49656644 (bijdrage in de verzendkosten € 2,50). Meer info HIER.

Prijs: € 15,-


Heen en weer

Een verzameling ‘human interest’ verhalen over de eigenaren van twaalf verschillende veren die in Amsterdam hebben gevaren. Interessante verhalen en wat het boek zeker de moeite waard maakt zijn de mooie foto’s.

Trudy Admiraal en Martijn Gijsbertsen (2016). Heen&Weer – Het nieuwe leven van historische IJveren, 96 pagina’s.

Prijs: € 20,-


Van schroot naar vloot

Een nieuw boek over skûtsjes is op 30 november 2016 in Sintjohannesga (Friesland, waar anders) gepresenteerd. Deel 1 van een overzicht van varend erfgoed. In deze aflevering geschiedenis van skûtsjes, het meten en schilderen van skûtsjes en een gedetailleerde beschrijving van een groot aantal skûtsjes.

Frits Jansen, Klaas Jansma en Martsje de Jong, Uitgeverij PENN, 272 pagina’s

Prijs: € 27,50


Turfschuiten en kustvaarders

Door de vervening van de Veenkoloniën in Groningen was er grote vraag naar turfschuiten en het duurde daarom niet lang voordat daar tal van werven en werfjes werden opgericht. Eerst werden vooral turfschuiten gebouwd, maar al gauw vroegen de Groninger schippers om grotere, zeewaardige schepen. Dit boek beschrijft de geschiedenis van de Groningse scheepsbouw, waarin bloei en crisis elkaar afwisselden.

Ingrid Wormgoor, 272 pagina’s, Uitgeverij Verloren

Prijs: € 25,-


Varend verleden van Avereest

150 Jaar scheepvaart en scheepsbouw in Avereest (Dedemsvaart). De geschiedenis van de Dedemsvaart, de 14 (!) scheepswerven en de aldaar gebouwde schepen afgewisseld met verhalen en anekdotes.

Het boek staat vol foto’s en bevat een kaart van Avereest/Dedemsvaart met de locaties van alle werven geprojecteerd op de huidige situatie.

Hans Berkenbosch en Dick Haasjes, 182 pagina’s, Historische Vereniging Avereest

Prijs: € 13,50


baquet-voorBaquet de Charleroi

Een Belgisch sleepschip dat op het punt van uitsterven staat. Speciaal ontworpen voor het Kanaal van Charleroi naar Brussel in het midden van de 19e eeuw. 124 pagina’s in kleur. Zie ook de uitgebreide beschrijving.

Prijs: € 24,95


Een greep uit het assortiment van de Verenigingsstand:

(Alle prijzen zijn exclusief eventuele verzendkosten tenzij anders vermeld.)


ora_et_laboraOra et Labora

Een bijzonder woonschip dat begon als passagiersstoomschip rond Giethoorn om een monument in Utrecht te worden. Bijna teloor gegaan, maar gered van de ondergang boeiend beschreven door Cisca de Ruiter

Ora et Labora – van stoomboot tot woonboot, uitgeverij Atelier De Witte Waterlelie, ISBN 978-90-821785-0-0, 82 pagina’s A4.

Prijs: € 17,50


vrouw van staalVrouw van staal

Het geromantiseerde verhaal van een binnenvaartschip aan de hand van de levens van de schippersfamilies. Wel en wee, lief en leed, ontroerend en met kennis beschreven door Corine Nijenhuis.

Een vrouw van staal, ISBN 978 94 92037 12 1, 400 pagina’s met enkele zwartwit foto’s, Uitgeverij Brandt

Prijs: € 20,-


Puntje zeil voorPuntje zeil

Ton Krom en Erik Takes vertellen u alles over oude zeiltechnieken, varen op kanalen en op groot water, ankeren, bomen en jagen. De verschillende prestatietochten, van Bietentocht tot Strontrace waarin alle technieken toegepast moeten worden, komen ook aan bod.

Het boek is 132 bladzijden met veel foto’s en tekeningen.

Prijs: € 24,95


Droge kost voorkantDroge kost voor natte geschiedenis

ABC voor scheepshistorisch onderzoek met uitgewerkte voorbeelden. De praktijk van het ontrafelen van de papieren geschiedenis van varend erfgoed. Alle plaatsen om te zoeken, van archief tot Zollverschlussbuch overzichtelijk beschreven.

Elf voorbeelden laten de praktijk zien, met uitgebreide literatuurlijst, tips en vele plaatjes. 138 pagina’s.

Prijs: € 22,95


Maat herzien voorkantDe maat genomen

Varend erfgoed in de liggers van de Scheepsmetingsdienst, achtergrond van de scheepsmetingen en een praktische handleiding voor de meetgegevens. Herziene uitgave nu de database LSD met scheepsmetingen compleet is.

Prijs: € 19,50


WBV_OmslagWestlanders blijven varen

Het boek Westlanders blijven varen is vanaf half november in plaatselijke boekhandels in het Westland te koop.

Voor leden van de LVBHB kost het boek 20 euro en is in de verenigingsstand te verkrijgen.

Een derde mogelijkheid is het boek te bestellen via werkgroep Kleine Zeilvaart of bij de verenigingsstand, uiteraard komen er dan zendkosten bij.

Prijs: € 22,50


Bonn&Mees voorkant-kleinBonn & Mees Van scheepswerf tot hijsspecialist

Jacqueline Leenheer & Cees Zevenbergen

Periode 1876 tot 1931 bouwwerf voor vaartuigen: gegalvaniseerde kano’s tot zeestoomschepen, 1931 tot nu drijvende superbokken met bijzondere vracht.

Prijs: € 29,95


voorkant vuurtorensVuurtorens tussen dag en nacht

Jürgen Voss

foto’s in de schemering van alle Nederlandse en de fraaiste Europese vuurtorens

Prijs: € 19,90


KareltjeKlipper voorDe avonturen van Kareltje Klipper

Suzanna Markusse

Kareltje Klipper beleeft met zijn vriendjes en vriendinnetjes spannende avonturen. Naast een kinderboek ook een LVBHB sleutelroman. De 7 hoofdstukken zijn geillustreerd door 7 kunstenaars met binding met het varend erfgoed. Kinderboek en kunstwerk.

Neem contact op met de standhouder en Email uw bestelling

Prijs: € 14,95


IJzeren Meuziken jubileumboek

25 jaar vereniging ‘De Ouwe Drijverschuit’ te Werkendam

Prijs: € 15,00


De doem van eer –AEBELINA

Pronkje van het Skûtsjemuseum

herinnering aan de oerjaren –  houtbouw in Fryslân – monumentaal symbool van edel vakmanschap  – eresaluut aan de schipperij

Prijs: € 18,50


tn_De_Jong_en_Smit

De Jong en Smit 1921-1975
Historie van IJsselmondse scheepswerf tot leven gebracht

Door Peter Mulder.

Deze werf bouwde en onderhield schepen voor de binnenvaart en was een van de vele scheepswerven in en rond Rotterdam. Je vindt hun schepen in Schepen die blijven zoals de luxe motors Morgenster (Sbase 1592) en Rapide (Sbase 1525) en de klipper Teuntje -Jitske (Sbase 1684).

ISBN no.: 978-90-75352-95-5, 176 pagina’s en meer dan 250 afbeeldingen

Prijs: €29,50


tn_vegerwind_omslag

Een veger wind
De geschiedenis van vier Zeeuwse klippers

Door D.L.A. Helmich en A.R. Koppejan.

In de periode vanaf 1880 tot omstreeks 1916 werden vrijwel overal in Nederland in grote getale binnenvaartklippers gebouwd. Op de scheepswerf van de Gebroeders Geleijns in Roodevaart, bij Moerdijk, worden in de jaren 1912-1915 vier vrijwel identieke Zeeuwse tweemastklippers gebouwd. Deze zusterschepen behoren tot de laatste generatie zeilklippers. Uitgerust om door slechts twee man gezeild te kunnen worden gingen deze zeilschepen de concurrentie aan met de opkomst van de eerste motorschepen en de veel grotere sleepschepen. Dit viertal zusterschepen, de Elizabeth (1), de Avontuur, de Elizabeth (2) en de Marigje, vormen de ruggengraat van dit boek.

Aan het woord komen oud-schippers en schipperskinderen die in hun jeugd nog bewust de zeiltijd meemaakten. Ze vertellen hun herinneringen aan het leven en werken aan boord. Verhalen over het alledaagse leven tot boeiende verhalen over de oorlogstijd en de soms barre zeiltochten op de verraderlijke Zeeuwse stromen.

Deze verhalen, aangevuld met ruim 370 foto’s, oude documenten, aquarellen en detailtekeningen, geven een uniek beeld van de geschiedenis van deze schepen. De beschrijving van de ontstaansgeschiedenis van de binnenvaartklipper, de geschiedenis van de scheepswerf Gebr. Geleijns en de Stichting Zeeuwse klipper Avontuur maken dit boek compleet.

ISBN 978-90-817256-1-3, 21 x 28 cm, 248 pagina’s, gebonden

Prijs: € 26,50


Oosterdok

Het Oosterdok
Verhalen van een Amsterdamse haven

Door Titus Dekker (redactie)

Het Amsterdamse Oosterdok was oorspronkelijk een met palen omgeven deel van het IJ, waarbinnen zeeschepen veilig konden liggen en waar de kostbaarheden van de Oostindiëvaarders werden overgebracht naar de VOC-pakhuizen. Op het 17de-eeuwse eiland Kattenburg kreeg de admiraliteit een vaste plaats. Het eigenlijke Oosterdok ontstond in 1832 door de aanleg van de Oosterdoksdam, waardoor de haven geen last meer had van het getij van de Zuiderzee. Met de opening van het Noordzeekanaal beleefde het dok zijn glorietijd als drukbezochte zeehaven.

Door de eeuwen heen drong de stad zich steeds verder op. Het water van het huidige Oosterdok wordt omringd door een curieuze verzameling historische gebouwen en moderne architectuur. De meest ingrijpende verandering was wel de aanleg van de IJ-tunnel, waardoor het dok zijn economische functie verloor en verwerd tot decor van de nieuwe entree van de stad. Temidden van alle drukte en nieuwbouw hield het verleden echter stand.
Deze bijzondere uitgave is verschenen ter gelegenheid van het feit dat een groep enthousiaste eigenaren van historische vrachtschepen 25 jaar geleden de oostelijke tunnelpier tegenover het Scheepvaartmuseum kraakte en er met 20 varende monumenten de Museumhaven vestigde. Dit boek vol verhalen, anekdotes, tekeningen en foto’s vormt een waardevol document over het eeuwenoude dok, over de oorsprong van de welvaart van de stad en over hoe karakteristieke monumenten en moderne stadsontwikkelingen kunnen samengaan.

ISBN 978.90.5730.723.2
96 pagina’s, 22 x 28 cm, rijk geïllustreerd in kleur

Allen de luxe gebonden editie is nog verkrijgbaar, prijs: € 54,50


tn-sGravenmoerOMSLAGSchippers van een gedempte haven.
Scheepvaart van ʻs Gravenmoer 1800 – 1950

Door George Snijder

De geschiedenis van het dorp ’s Gravenmoer, de schepen die daar gebouwd zijn, de schippers en de scheepvaart vanuit het dorp. Uitgebreid archiefonderzoek ligt er aan ten grondslag. Stambomen van de schippers en hun familieverhalen met meer dan 400 foto’s. Vele bekende schippersfamilies die nu nog in de binnenvaart zitten.

Afmetingen 23 bij 29,7 cm, 320 pagina’s in kleur, uitgebreid register op familie- en scheepsnaam.
(George Snijder is oud-hoofdredacteur van De Bokkepoot. Het boek is niet in de boekhandel verkrijgbaar, maar wel rechtstreeks bij George en natuurlijk via de Verenigingsstand.)

Prijs: € 32,50, hardcover-gebonden € 47,50. In opruiming nu €9,99


tn-TeBergTeDalTe berg te dal, wij voeren overal,
een Rijnschipper vertelt

Door Harry de Groot

(Uitgeverij De Alk Alkmaar)

Prijs: € 32,50 In opruiming nu €19,50


Schroefwatertje van de Terra Nova

Verenigings-kruidendrank in fraaie donkerbruine kruik, 0,5 liter, alc. 30% verkrijgbaar op de Terra Nova of online te bestellen.

Prijs: € 15,-


Omslag SdB

Schepen die blijven UITVERKOCHT ALS BOEK, NOG WEL DIGITAAL!

Type- en scheepsbeschrijvingen van Nederlandse Historische Bedrijfsvaartuigen.
Een eerdere uitgave van Scheepstypologieën is volledig herzien in dit boek opgenomen.

Uitgave 1999, redactie&vormgeving H., G. en J. Bos en J. Weidema,
416 pagina’s plus 52 pagina’s kleurenfoto’s Hajo Olij.

Schepen die blijven DIGITAAL

Type- en scheepsbeschrijvingen van Nederlandse Historische Bedrijfsvaartuigen; het volledige boek op CD met enkele verbeteringen.

Prijs: € 17,50; verzendkosten Nederland € 1,-


Schepenlijst 1991

De voorloper (op bescheiden schaal) van ‘Schepen die blijven’.

Prijs: € 11,50


Inhoudsopgave DigipootDigipoot IN PRIJS VERLAAGD

Een CD-Rom met alle nummers van de Bokkepoot vanaf de oprichting van de LVBHB in 1974 in Marken tot en met nummer 154 van december 2001. Naast alle Bokkepootnummers — integraal opgenomen in Word formaat en in PDF formaat — zijn er bijzondere documenten in opgenomen, zoals de oprichtingsbrief van de vereniging, affiches van reunies, etc.

Ook vindt u op deze CD alle Specials die hieronder staan.
De Digipoot is voorzien van een zoeksysteem voor Windows, en is ook bruikbaar op een Mac of op een Linux systeem.

€ 17,50; verzendkosten Nederland € 1,-


Luiken

Dit is een speciaal nummer van Info20M waarin Simon de Waard uitlegt wat er allemaal komt kijken bij het zelf maken van nieuwe luiken. Nu ook te downloaden.

Prijs : in zwart-wit € 4,- in kleur € 17,50