Communicatie & PR2023-11-19T20:01:04+01:00

Werkgroep Communicatie & PR

De werkgroep levert een bijdrage aan de interne en externe communicatie van de vereniging door o.a.:

  • Ondersteunen van het bestuur in het breed uitdragen van onze standpunten richting beleidsmakers en –beslissers,
  • Het stimuleren van doelgroepgerichte, transparante communicatie, bijv. via social media,
  • Het vergroten van onze bekendheid door gebruik van onze huisstijl en door activiteiten richting het grote publiek.

Contact

communicatie@lvbhb.nl

Lees meer over:

De werkgroep bestaat nu uit de volgende leden:

Willem Bast Webredacteur, webredactie@lvbhb.nl
Hendrik Bijnsdorp coördinatie, beheer relatiebestand
Erik Colombijn tekstschrijven
Kars en Keizer standbouw en 3D-ontwerp
Rolf van der Mark bestuursvertegenwoordiger, beheer beursmateriaal
Frank Ratelband communicatie (perscontact en woordvoering)
Iris Rood Facebook- account en Twitter, socialmedia@lvbhb.nl

Ieder lid heeft een specifiek aandachtsgebied maar we werken natuurlijk zoveel mogelijk samen in clusters.

We zijn op zoek naar een enthousiaste coördinator, iemand die de kar gaat trekken op het gebied van het beleid van de werkgroep, de daaruit volgende operationele plannen en het aansturen van de diverse werkzaamheden.

Maar iedereen die onze werkgroep kan versterken is welkom, we kunnen altijd wel een leuk aandachtsgebied voor je vinden.

Wat doet de werkgroep Communicatie & PR zoal?

Opening Erfgoedmanifestatie 2019 in Alkmaar met gasten

Om bestuurders en beleidsmakers te interesseren voor onze standpunten maakten we vooral gebruik van de uitstraling van onze publieksevenementen. Door de coronabeperkingen kwam dat tot stilstand maar gelukkig lijkt dat nu langzamerhand weer mogelijk te gaan worden.

Voorlopig staan voor juli 2022 de Varend Erfgoedmanifestatie Gouda Waterstad 750 op de rol en in maart de schepenbeurs Boot Holland.

Het gewone werk loopt steeds door, zoals aan de website en de Facebook- en Twitteraccounts, en het maken van reclame voor de vereniging en ons varend erfgoed. De mooie en stoere pet met logo die we sinds vorig jaar aan de LVBHB-webwinkel hebben kunnen toevoegen is van het laatste een voorbeeld.

We laten onze vlag het liefst overal wapperen

Verder bieden we de andere werkgroepen binnen de vereniging ondersteuning aan bij hun externe communicatie.

Ook zijn we dit jaar (2021) begonnen onze externe relaties ieder kwartaal een Nieuwsbrief toe te sturen waarin we naast leuke nieuwtjes ook onze actuele beleidsstandpunten opnemen.

Hoog op ons lijstje voor het komend jaar staat de realisatie van een beeldbank voor een georganiseerde opslag en beschikbaarheid van foto- en filmmateriaal van ons varend erfgoed en de vereniging.

Coördinator

De werkgroep Communicatie & PR is nog op zoek naar een enthousiaste coördinator die zich met name bezig wil houden met het beleid van de werkgroep. In de werkgroep zitten gemotiveerde mensen met competenties op diverse terreinen van PR en communicatie en, niet onbelangrijk, kennis van de varende erfgoedwereld. Wat we nodig hebben is iemand die de lijnen kan uitzetten en bewaken en die in overleg met het LVBHB-bestuur het beleid van de werkgroep formuleert.

Voor iemand met organisatietalent en het vermogen om te plannen en delegeren die bereid is hier een paar uurtjes per week in te steken is dit een superleuke klus!

Ontwerper (2D)

Door vertrek van onze 2D-ontwerper is deze specifieke vacature ontstaan. We zoeken iemand met ontwerpkwaliteiten voor onze 2D-uitingen zoals drukwerk of vlaggen.

Iedereen (die onze werkgroep kan versterken)

Business News Radio interviewt de LVBHB voorzitter

Je hoeft geen communicatie- of PR- deskundige te zijn om onze werkgroep te versterken. We kunnen in overleg altijd wel een leuk aandachtsgebied vinden of bijv. een tijdelijk project als dat je beter past. Zo zoeken we mensen die onze beeldbank in wording kunnen gaan beheren of op projectbasis beeldmateriaal kunnen labellen. We zoeken ook ondersteuning voor onze webredacteur/webbeheerder, dus heb je gevoel voor taal of voor IT, meld je gerust.

Dat geldt ook voor iedereen die het leuk vind om mee te werken de naamsbekendheid en de boodschap van de vereniging uit te dragen.

Stuur je mailtje naar communicatie@lvbhb.nl dan maken we een afspraak.

Onze externe relaties ontvangen ieder kwartaal een Nieuwsbrief waarin we naast leuke nieuwtjes ook onze actuele beleidsstandpunten opnemen. Zo blijven onze relaties op de hoogte van het wel en wee van ons varend erfgoed.

U kunt zich aanmelden voor deze Nieuwsbrief door  een mailtje te sturen aan communicatie@lvbhb.nl

Klik hier voor de laatste Nieuwsbrief

Presentatie

Speciaal voor onze werkgroepen of leden die zich extern willen manifesteren hebben we een algemene Power Point presentatie over de vereniging beschikbaar. Deze heeft de opmaak volgens de huisstijl. De inhoud is naar gelang het doel van de presentatie aan te passen. Hierdoor kan de vereniging bij een extern publiek op eenvoudige wijze geïntroduceerd worden en hoeft de presentator alleen de dia’s over het eigen onderwerp toe te voegen. Bij een aantal van de algemene dia’s is een toelichtende tekst opgenomen als leidraad voor de presentator.

Richtlijnen huisstijl

Om de herkenbaarheid naar binnen en naar buiten te bevorderen heeft de vereniging een vastgestelde huisstijl. Het bestuur heeft besloten dat bij alle verenigingsuitingen, de huisstijl zo veel mogelijk gevolgd dient te worden.

Het huisstijl document en de LVBHB presentatie (PowerPoint en PDF) zijn beschikbaar via deze pagina (alleen voor leden).

Nieuws

Veranderingen website

19 augustus 2023|

Er is het een en ander veranderd, verbeterd hopelijk, aan de website. Uiteraard vooral in de ‘machinekamer’. Het uiterlijk van dit ‘schip’ hebben we in goede LVBHB traditie onaangetast gelaten. [...]

Nieuwe slogan

12 april 2021|

Pagina alleen voor LVBHB leden

Log hier eerst in:

Scheepsbanners

17 juli 2019|

Scheepsbanner Dit bericht heeft ook een vaste plek gekregen onder Ledenmenu > Scheepsbanner. Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de LVBHB werden in 2014 scheepsbanners uitgebracht. Tegenwoordig zie je [...]

Ga naar de bovenkant