De Historische Haven Leiden organiseert tijdens Leidens Ontzet op 3 oktober een Vlootschouw, Nautische Markt, Viswijvenkoor en veel meer. Komt het zien! De LVBHB stand is er ook.

Over Water, Leidens Ontzet en de Historische Haven

Elk jaar op 3 oktober viert Leiden de bevrijding door de Geuzenvloot in 1574: Leidens Ontzet. Landelijk bekend vanwege de optocht, haring met wittebrood en hutspot met klapstuk. Maar het is een heel breed evenement met voor elk wat wils.

De Historische Haven Leiden, geheel gevuld met LVBHB schepen, organiseert tijdens Leidens Ontzet rond het Galgewater allerlei activiteiten voor groot en klein: (Nautische) Spelletjes voor de jeugd, een shanty koor, een palingroker, een vlootschouw, ga zo maar door. Een vast onderdeel is onze Nautische Markt. Daar zijn kramen waar de schippers en anderen nautische spullen kunnen verkopen, een vrijmarkt voor de buurt etc.

Voor alle informatie zie de gloednieuwe website van de HH Leiden: historischehavenleiden.nl

De LVBHB Stand is er ook

De LVBHB stand in Gouda. Foto Gert Herrebrugh

In maart j.l. deed de LVBHB stand een oproep voor meer vrijwilligers om aanwezig te kunnen zijn bij dit soort evenementen. Na een aarzelende start begint dat nu te lukken: de stand is aanwezig in Leiden op 3 oktober.
We maken het publiek attent op de activiteiten van de vereniging naast de verkoop van boeken, vlaggen etc.

Volgend jaar doen we Leiden aan tijdens de ErfgoedToer 2024, reden te meer om de vereniging te promoten.
Dankzij actieve leden van de vereniging is de bezetting geregeld en hopen we op veel publiek bij de nautische markt aan het Kort Galgenwater.

 

foto © historischehavenleiden.nl