De Historische Haven Leiden organiseert tijdens Leidens Ontzet op 3 oktober een Vlootschouw, Nautische Markt en veel meer onder de naam ‘Over Water’. Komt het zien!

Elk jaar op 3 oktober viert Leiden de bevrijding door de Geuzenvloot in 1574: Leidens Ontzet. Landelijk bekend vanwege de optocht, haring met wittebrood en hutspot met klapstuk. Maar het is een heel breed evenement met voor elk wat wils.

De Historische Haven Leiden, geheel gevuld met LVBHB schepen, organiseert tijdens Leidens Ontzet rond het Galgewater allerlei activiteiten voor groot en klein: (Nautische) Spelletjes voor de jeugd, een shanty koor, een palingroker, een vlootschouw, ga zo maar door. Een vast onderdeel is onze Nautische Markt. Daar zijn kramen waar de schippers en anderen nautische spullen kunnen verkopen, een vrijmarkt voor de buurt etc. Er zijn nog een paar plaatsen voor de vlootschouw

Meer informatie en aanmelden: historischehavenleiden.nl

Ambachtslieden die hun kennis en kunde willen tentoonspreiden kunnen contact opnemen met Jan van Oel, janvanoel@gmail.com. De organisatie zorgt voor marktkramen etc.

Andere geïnteresseerden: zet 3 oktober in je agenda en kom kijken bij het Galgewater e.o.

De Historische Haven Leiden is ook te vinden op Facebook, klik hier.

Foto’s HHL/Facebook