Schip: Klipperaak Avontuur
Schipper: Paul en Mariëtta Kamstra
Datum: 17 11 2020
Overgenomen van: Beurtschip Bregetta
Bestemming: Wageningen
Reisverslag: De zak lijnzaad lag in het ruim van de Bregetta te Almere te wachten op een schip, dat naar Friesland zou varen. Maar dat liep toch anders. Paul Kamstra hoorde dat de zak met lijnzaad in Almere lag. Op 11 november kreeg Bea een mailtje van Paul waarin hij schreef dat zij hun schip onderweg waren naar Wageningen om aldaar te overwinteren. Zij boden aan om een ommetje te maken en de zak op te halen in Almere.

Op 17 november hebben ze de zak overgeladen naar de Avontuur, met behulp van een Davit kraan. De Avontuur vervolgde de reis naar Wageningen.

Toevoeging door Paul Kamstra uit Bulletalie 54:

Bij deze ontmoeting word ik gewaar hoe divers het bestand aan schepen bij de LVBHB is en hier nog wel twee uitersten. Bij de Bregetta zie je met grote liefde het schip in een zo origineel mogelijke staat gehouden wordt, terwijl bij de Avontuur met veel liefde het schip optimaal aanpast is aan comfortabel varen en wonen. Schepen die meestal liggen en schepen die meestal varen. En dat varen dat doen we, zo hebben we in 2020, 52 ligplaatsen gehad, tussen Wessem aan de Maas en Delfzijl aan de Dollard.

De Avontuur in Almere

Op weg naar onze winterplek Wageningen kwamen we er, in Lemmer achter, dat er een zak lijnzaad op estafette is, met het doel, zoveel mogelijk schepen en plaatsen aan te doen. Door Lelystad en de Lage vaart naar Almere, voor overname van de zak. Via Muiden, Weesp, het Amsterdam-Rijnkanaal en de Neder-Rijn, komt de zak de volgende dag al aan in de Rijnhaven te Wageningen.

 

 

Aan boord

Hoe verder? Wij gaan waarschijnlijk naar de opening van een nieuwe carrouselplek in Den Haag op vermoedelijk 1 april. De Onrust is daar dan ook en kan er overdracht plaatsvinden. De Onrust gaat daarna via Noord-Holland naar Friesland. Daar kan de zak overgenomen worden door een Winschotenganger.

 

Wij gaan naar België via Breskens, als corona niet nog steeds in de weg zit. Het zou ook leuk zijn als de zak nog verder naar het zuidoosten van Nederland gaat, Maastricht bijvoorbeeld Laat van je horen als je ideeën hebt.