Verslag, foto’s en video van het Onderling Kampioenschap Westlander Hardzeilerij op de Kager Plassen 22/23 juni 2019.

Op 22 en 23 juni verzamelden de leden en aanhang van het Westlander Schippers Collectief zich op de Kaag. Achter het Boterhuiseiland was de Terra Nova afgemeerd om wederom dienst te doen als uitvalsbasis voor het Onderling Kampioenschap Westlander Hardzeilerij, ofwel OKWH.

Al op vrijdagavond hadden de meeste bemanningen zich verzameld voor de bar op de Terra Nova. Of dit zeiltechnisch gezien erg handig was valt te betwijfelen maar gezellig werd het in ieder geval. De achttien deelnemende schepen en circa tien volgschepen hadden zich gebroederlijk rond de Terra Nova genesteld.

Zaterdagochtend om negen uur hield de wedstrijdleiding bestaande uit Ton Vijverberg en Mieke van der Linde palaver, waarbij werd uitgelegd wat die dag de bedoeling was. De deelnemers werden in vier groepen verdeeld die steeds tegen elkaar zeilden. Drie wedstrijden dus op Zaterdag. De uitslagen bepaalden wie er op zondag in de Silver- en in de Gold-Poule zou starten voor een alles beslissende wedstrijd.

Zaterdagavond werd er een gezamenlijke maaltijd genoten met bijna 90 deelnemers en hun aanhang, verzorgd door de plaatselijke Chinees.

 

 

De weergoden waren de westlander schippers gunstig gestemd, een windkracht drie en een zonnetje zorgden mede voor geweldig weekend!

Meer foto’s staan hier op Facebook

Video’s

Wedstrijd zaterdag:

Een filmpje van de wedstrijd zaterdag is hier op Facebook te vinden.

Sfeerbeelden zondag: