Op 5 februari is Vreeswijk bezocht. Een heel plezierig bezoek aan een enthousiast team!

Vreeswijk heeft al veel ‘vanzelf’ voor elkaar. Volop ligplaatsen en plek genoeg op de museumwerf om allerlei activiteiten te organiseren zonder dat daarvoor moeilijke gesprekken met de gemeente over vergunningen gevoerd hoeven te worden.

De keuze voor een ‘historisch product’ om te verladen was ook niet erg moeilijk: wie Vreeswijk zegt heeft het meteen over zand. Niet voor niets heet een plaatselijk magazine “de Beugelaar”. Wordt – denk ik – nog wel een uitdaging om een ouderwetse beugel met zand aan  boord van een schip te hijsen;  enige hulp van een lier o.i.d.  is geen overbodige luxe!

De Sail-In wil Vreeswijk graag laten gebeuren vanaf de noordkant: via de Zuidersluis naar ‘binnen’ vanaf het Amsterdam-Rijn Kanaal en dan in Jutphaas opstappen.

Vreeswijk wil graag de activiteiten verder oppakken in samenwerking met o.a. ‘Vreeswijk Vaart’. Binnenkort wordt het overleg daarmee opgestart. En Vreeswijk wil graag  de publiciteit in en vroeg om ‘promotie-materiaal’. Het wordt tijd dat we een ‘tool-kit’  voor de pers inrichten bijvoorbeeld op de website!