De Zuiderschippers nodigen ons uit om met Pasen (en met schip!) het 750 jarig bestaan van Steenbergen te komen vieren.

In het paasweekeinde, op 16 en 17 april 2022 is het eindelijk zover, de viering van het 750-jarig bestaan van de stad en de 25ste verjaardag van de huidige gemeente Steenbergen in 2022.

Waar vestingsteden zich in vroeger tijden moesten verdedigen tegen ongenode gasten, zetten zij hun poorten anno nu juist wagenwijd open, voor iedereen die het cultuurhistorisch erfgoed een warm hart toedraagt. Dat geldt zeker voor de liefhebbers en eigenaren van het mobiele erfgoed, in de breedste zin van het woord.

Rondom de aankomst van een indrukwekkend aantal klassieke, zelfs vooroorlogse auto’s en bijzondere schepen, wordt er op zaterdag 16 april in en om deze jubilerende vesting een uitgebreid programma georganiseerd, met de meest uiteenlopende voertuigen uit het verleden, rondleidingen, een nautische markt, culturele activiteiten en amusement. We programmeren “Steenbergen als knooppunt van transport en bedrijvigheid”.

Op zondag 17 april gaan we verder terug in de tijd. Met diverse reenactment groepen en demonstraties gaan we terug in 750 jaar geschiedenis. Ook vindt er deze dag een hardloopwedstrijd plaats, een vestingloop waarbij er keuze is uit diverse afstanden: 5km, 10km en ook een kidsrun en een wandeltocht. Amusement en gezelligheid zullen ook deze dag niet ontbreken.

Wij willen u dit weekend graag met uw schip verwelkomen in onze haven en zullen u naast het voor publiek toegankelijke programma extra verwennen met de volgende activiteiten:

  • Zaterdag 12.00 een rondrit met een historisch voertuig en een lokale gids
  • Zaterdag 14.00 een uitgebreide lunch met een gezellige nazit
  • Gratis verblijf in de haven van Steenbergen het gehele paasweekeinde

Heeft u zin om met uw schip een actief beeld te geven van ‘Het Historisch Bedrijfsvaartuig’ in Steenbergen? Meld je dan aan via zuiderschippers@lvbhb.nl met de gebruikelijke gegevens als:

  • Naam:
  • Naam schip: (met evt. foto) Afmeting schip:
  • Spudpalen:
  • Aantal personen:
  • Mobiel nr.:
  • Voorkeursdatum van aankomst en vertrek:

We brengen je dan zo snel mogelijk op de hoogte van de mogelijkheden.

De Zuiderschippers,
Wessel van Ackooy , Petro Leeuwis, Marcel Derksen

Meer informatie vindt u op steenbergen2022.nl