Verhalen over binnenvaartschippers, schepen en scheepsbouw in de Tweede Wereldoorlog. Nu op voorraad!

cover Laverend de oorlog doorVijfenzeventig jaar na de bevrijding zijn er nog nieuwe verhalen op te tekenen van binnenvaartschippers in de Tweede Wereldoorlog. Deze nooit eerder gepubliceerde verhalen zijn geïllustreerd met dagboekfragmenten en veel, vaak unieke foto’s. Materiaal dat verzameld is uit verschillende archieven onderbouwt de belevenissen van de schippersfamilies.

Er moest gelaveerd worden. Letterlijk, omdat in de oorlog weer volop gezeild werd wegens gebrek aan brandstof. Figuurlijk, omdat gekozen moest worden tussen afzinken, inbeslagname, onderduiken, collaboratie en verzet.

Bijzondere verhalen met gewone mensen in de hoofdrol. Daar gaat dit boek over.

Opmerkelijk is dat veel schepen, die in de verhalen een rol spelen, nu onderdeel zijn van het varend erfgoed van Nederland. De huidige eigenaren zorgen niet alleen voor het behoud van deze schepen, maar ook dat van hun historie.

Het boek Laverend de oorlog door wordt uitgegeven door de LVBHB. Samenstelling en redactie George Snijder en Mirjam Peil. gebonden, in kleur, bijna 300 pagina’s en 250 illustraties. Ledenprijs € 17,95, winkelprijs € 19,95.

Het is te bestellen via de website: Hoofdmenu Vereniging > Webwinkel. Ledenprijs € 17,95, niet-leden € 19,95.

De verzendkosten bedragen € 3,80

 

 


Vorige titels in de reeks:

Behouden Binnenkant € 15,-

Westlanders blijven varen. Aanbieding! van €22.50 voor €12.50