Na een lange coronapauze pakken de Noorderschippers de draad weer op.

Op zaterdag 15 of zondag 16 april kun je weer een dag leren en uitproberen hoe die oude schippers overal kwamen zonder motor. Mocht het dat weekeinde onvaarbaar weer zijn dan zijn 6 en 7 mei de reservedagen.

Zo’n veertig LVBHB’ers zijn je hier de afgelopen jaren al in voor gegaan. Zie de verslagen van eerdere deelnemers in de Bokkepoot.

Ton Krom en Erick Takes schreven het boek ‘Puntje zeil, schipperen met oude binnenvaartschepen’. Dat ‘schipperen’ is het ambacht dat we als vereniging graag willen behouden en doorgeven aan volgende generaties. Dus zeilen op binnenwater, kleine zeiltjes gebruiken, op zeil aanleggen, afvaren en ankeren, bomen en jagen.

In de dagcursussen, met Ton Krom als docent, oefenen de deelnemers een dag lang oude vaartechnieken. Een mooie kans om die enge dingen de eerste keer veilig, en niet met je eigen schip, te doen.

Komend voorjaar gebeurt dat aan boord van de klipperaak Maria, ergens boven Amsterdam, op klein water. De Noorderschippers zorgen voor koffie, thee en een lekkere lunch.

De dagcursus kost € 80, inclusief cursusboek, koffie, thee en lunch. Heb je het boek al dan kost de dag € 50. Voor niet LVBHB leden zijn de kosten (incl. boek) € 100. Er kunnen maximaal 8 deelnemers per dag meedoen, zodat het veilig blijft en iedereen goed kan oefenen.

Opgeven of meer weten: noorderschippers@lvbhb.nl of tel. 06-44774457 (Frits Veldmeijer).

 

Start Beurtveer 2019 – Foto Vereniging Zeilvracht.