Bestuurslid sinds 2020, huidige termijn eindigt 2026. Aandachtsgebieden (ref. DOP 2021-2023): verslaglegging/notulen, secretariaatswerkzaamheden, Document beheersysteem, financiering.

Als schipperskind ben ik geboren in 1974 in Kampen. Nu ben ik vader van drie pubers. Na het internaat en de mts in Nijmegen heb ik de hts waterbouw in Den Bosch doorlopen. Daarna ben ik gaan baggeren bij de grote baggeraars en bij grote civiele projecten in binnen- en buitenland. Na een overstap naar een havenbedrijf en weer terug naar de baggerwereld ben ik twee jaar geleden als zelfstandige begonnen. Momenteel word ik ingehuurd door Tennet voor de aanleg van verschillende hoogspanningsprojecten.

Mijn interesse voor de historische vloot kwam toen ik me ging verdiepen in mijn familiegeschiedenis. Van het binnenvaartschip de Mira van mijn ouders naar de sleepboot van mijn opa Gerrit Fernhout, genaamd naar mijn vader die net geboren was: Johan (tegenwoordig de Paraat, eigenaar P. Holwerda) naar de klipper Concordia van mijn overgrootvader (huidige staat onbekend, ga ik nog eens uitzoeken). Het verlangen naar wonen op het water en varen kon gecombineerd worden met de aanschaf van mijn tjalk de Triton (BHS 13614).

Sinds anderhalf jaar ben ik dus de trotse eigenaar van een schitterende tjalk, de Triton (BHS 13614). Met een semi-vaste ligplaats ben ik weer terug in Nijmegen. Mijn kinderen gaan daar naar school. In de vakanties en enkele lange weekenden wordt er zo veel mogelijk gezeild, op het IJsselmeer, de Waddenzee of in het Zeeuwse.

Met de koop van mijn schip werd ik ook lid van de LVBHB, op zoek naar kennis en een netwerk waar kennis en ervaring gedeeld kunnen worden. In de Bokkepoot van december 2019 stond een oproep voor de functie van secretaris van de LVBHB. Niet gehinderd door al te veel kennis van het voeren van een secretariaat, maar met het nodige enthousiasme, heb ik het stokje overgenomen van Klaus Spithost. Naast het secretariswerk ben ik ervaringsdeskundige rond het financieren van een historisch schip. Binnen de vereniging speelt dit zeker en daar maak ik me graag hard voor.

Ik ben nog maar een korte periode bij het bestuur betrokken, maar ik ben onder de indruk van de hoeveelheid werk die verricht wordt door alle vrijwilligers en de hoeveelheid tijd die daar mee gemoeid is. Ik heb al een aantal leden digitaal mogen ontmoeten en bestuursleden spreken elkaar regelmatig. Het bestuur is een mooi stel paradijsvogels van allerlei pluimage waar ik graag mijn deel als secretaris voor verzorg.

Contact? Stuur een mail naar: secretaris@lvbhb.nl