Help de Nieuwe Maen haar 130e en volgende verjaardag(en) te halen!

Met de klipperaak Nieuwe Maen hield de werkgroep Stuurvrouwen in september 2019 een bijzonder succesvolle en leerzame instructiedag. Zie ook het omslagartikel in Bokkepoot 237, p. 10. Nu staat het schip financieel aan de rand van de afgrond. Onderweg van Medemblik naar Zierikzee werd deze trotse dame frontaal aangevaren.

Schipper/eigenaar Gaby Koomen ziet nu de bodem van haar spaarpot. Dat komt door de schade (deels gedekt door de verzekering), een noodzakelijke herkeuring van het schip én het uitblijven van boekingen in 2020 door Corona. Daarom heeft Gaby een noodfonds opgericht.

Juist omdat deze schipper haar historische klipper ruimhartig aan de werkgroep Stuurvrouwen ter beschikking stelt als instructieschip, roepen De Stuurvrouwen nu de hulp in van LVBHB-ers.

Op de website van de Nieuwe Maen kun je het verhaal van de aanvaring en het herstel lezen en desgewenst een donatie doen. Op Go Fund Me zie je hoeveel de actie inmiddels heeft opgebracht maar vooral ook hoeveel geld er nog nodig is.

Het zijn zware tijden voor heel veel mensen, maar vele vijfjes, tientjes en twintigjes maken het verschil. Samen kunnen we de Nieuwe Maen een prachtig kado geven: volgend jaar hoopt ze namelijk haar 130-ste verjaardag te vieren. De Stuurvrouwen zouden hier heel graag bij zijn.

 

 

Help de Nieuwe Maen vlot trekken! Bron foto’s: Facebook pagina Nieuwe Maen.