Bestuurslid sinds 2019, huidige termijn eindigt 2025. Aandachtsgebieden  (ref. DOP 2021-2023): vrijwilligersbeleid, werkgroep Exploitatie Terra Nova.

Als kind van varende ouders is het wonen en leven op het water mij bijna met de paplepel ingegoten. Via mijn vader Jan Lock (voormalig eigenaar en schipper van de Terra Nova het verenigingsschip van de LVBHB) ben ik het verenigingsleven ingerold.

Aan boord van de Terra Nova was altijd iets te doen en ik vond het leuk om te helpen. Het was dan ook niet zozeer de vereniging die mij aantrok, maar de mensen die er in om gaan. Want tijdens de bardiensten ontmoette ik veel leuke bijzondere mensen en ben ik langzaamaan meer binnen de vereniging thuis geraakt. Zelf woon ik niet meer op een schip. En dat bevalt ook prima.

In mijn vrije tijd vaar ik liefst in mijn bootje door de Biesbosch, soms alleen, soms met iemand, maar altijd liefst op het water. Ik ga dan op zoek naar sporen van bevers en kan uren op de loer liggen om er een te spotten. Ik verdien de kost met de verkoop van medische apparatuur voor audiologie en neurologie in de Benelux en geef daarnaast ook veel trainingen in ziekenhuizen. Daardoor werk ik vaak meer dan fulltime. Veel tijd ben ik kwijt aan reizen, maar dat is nu juist zo leuk. Je ziet nog eens wat! Het is een leuke, maar ook intensieve job die veel tijd en verantwoording vergt, waardoor de aandacht voor de vereniging er soms wel een beetje bij inschiet.

Desondanks beleef ik veel plezier aan het mede vormgeven van het vrijwilligersbeleid. Vrijwilligers dragen de vereniging tenslotte en ik hoop te bereiken dat we het onderlinge contact versterken (o.a. door het in gang zetten van de contactdag) en een betere begeleiding van nieuwkomers en het vergroten van de vrijwilligerspool of in ieder geval de continuïteit waarborgen. Mochten we elkaar op de Terra Nova of waar dan ook eens tegenkomen, knoop gewoon een praatje aan. Ik wil jullie graag leren kennen en wie weet word je ook enthousiast voor een van onze werkgroepen!

Contact? Stuur een mail naar: mirjam.lock@lvbhb.nl