Tot onze (blijde) verrassing heeft de LWO besloten ons jubileum te ondersteunen. Zij doen dat op twee manieren:

  • Sponsoring van het Fotoboek met € 1500,-
  • De LVBHB in de gelegenheid stellen om de (betaalde) pagina van de LWO in VLOT te vullen.

Door deze sponsoring van het Fotoboek en de andere twee toegezegde ondersteuningen (van leden van de LVBHB) hebben we besloten dit onderdeel weer nieuw leven in te blazen. Dat betekent in ieder geval zo veel mogelijk foto’s en video’s verzamelen en het boek laten samenstellen na afloop van het Symposium. Voor die laatste klus heeft Eric Voigt inmiddels een potentiële kandidaat gevonden in de vorm van een student. Of dat gaat lukken moeten we nog even afwachten maar het lijkt een mooie oplossing zowel voor ons als voor de student!

We gaan ook opnieuw de begroting voor het fotoboek bekijken. Met sponsoring EN voorinschrijving kunnen we mogelijk het Fotoboek in een grotere oplage laten drukken dan 600 die tot nu toe was voorzien.

De pagina in VLOT is natuurlijk een prachtige kans nog eens een stuk reclame te maken voor onze jubileumviering. De intro is geschreven door de LWO:

Noem het historische schepen en de ambtenarij draait de rug verveeld van u af. Noem het varend erfgoed en alle ogen zijn op u gericht. De Landelijke Waterwoon Organisatie (LWO) is door de jaren heen min of meer de belangenorganisatie geworden van plaatsgebonden drijvend wonen, of van ‘watergebonden’ woningen. Aan de andere kant van het spectrum staat de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB). De organisatie maakt zich sterk voor het varend erfgoed en bestaat dit jaar 50 jaar.  De LWO-pagina in VLOT is daarom deze keer de LVBHB-pagina.

Nogmaals dank aan de LWO!