De werkgroependag 2014 op 29 november in Doesburg a/b Terra Nova had een lage opkomst. Dit was deels het gevolg van het samenvallen van de werkgroependag met de crematie van Henk Bos. Het lid van verdienste Henk Bos overleed op 21 november. Een aantal leden had er voor gekozen om naar zijn uitvaart te gaan. Ook op de werkgroependag ging zijn overlijden niet ongemerkt voorbij. Auk Boom herdacht hem met een deel van de toespraak die voorzitter Rolf van der Mark tijdens de herdenkingsbijeenkomst van Henk op Westerveld zou houden, waarna de aanwezigen een moment stilte hielden. Henk Bos heeft als lid van de werkgroep TuigDoc, met zijn enorme verzameling documentatie en zijn kennis van het varend erfgoed een grote bijdrage geleverd aan de LVBHB en aan het behoud van het varend erfgoed. Blokkepoot (Bokkepoot themanummer over blokken), het regelmatig verschijnende 20M en zeker ook zijn bijdrage aan het boek Schepen die blijven zijn daarvan slechts enkele tastbare herinneringen.
Na dit plechtige moment kwamen de vertegenwoordigers van de verschillende werkgroepen aan het woord die, de één kort, de ander lang, een overzicht gaven van des werkgroeps activiteiten. Meer hierover in het digitale jaarverslag, dat in februari verschijnt.
Twee bijzondere momenten: de uitreiking van een exemplaar van het westlanderboek aan het bestuur en het afscheid van Trudy Boom van de redactie van de Bokkepoot.

wgdag14-westlandersPeter Jansen overhandigt een exemplaar van het westlanderboek aan secretaris Fred van Beelen.
wgdag14-trudyBokkepoot coordinator Mirjam Peil (links) bedankt Trudy Boom voor haar inzet voor de Bokkepoot de afgelopen vijf jaar.

Na de erwtensoep (dat was wel nodig na een lange koude zit in het niet-geïsoleerde gedeelte van het ruim van de Terra Nova) en broodjes vertrokken drie groepen de stad in voor rondwandeling, torenbeklimming of drukkerijmuseumbezoek.

wgdag14-torenWinderig uitzicht vanaf de toren van Doesburg.

Bij terugkomst werden een kopje koffie of thee gevolgd door het verhaal van de DRU gieterijen in Ulft, waar onder andere kachels werden geproduceerd, in statische en bewegende beelden. Borrel en babbel in een warme sfeer besloten de dag waarna iedereen weer de buitenkou in ging. Trouwens, complimenten voor de catering van onze mede-vrijwilligers!