Bezit je varend erfgoed binnen de Gemeente Zuidplas? Dan zoeken wij je hulp bij de borging in de toekomstige omgevingswet.

In 2023 worden er, vanwege de komende omgevingswet, gebiedspaspoorten opgesteld voor de plaatsen in de Gemeente Zuidplas*.

Omdat er in de huidige beleidsstukken weinig/geen aandacht is voor het historische varende erfgoed is er door de Werkhaven Hitland contact gelegd met de Gemeente Zuidplas. Samen met de Erfgoedspecialist van de Gemeente wordt nu gekeken hoe we zicht krijgen op de aanwezige historische schepen in de hele gemeente en hoe we hieraan de juiste borging (mogelijk) kunnen laten toekennen in toekomstige beleidsstukken.

Dus ben of ken jij een eigenaar van historische varend erfgoed (klein of groot) in de Gemeente Zuidplas? Geef dit door aan Tim Vos: vostim@hotmail.com.

*) Gemeente Zuidplas omvat de plaatsen: Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen, en de buurtschappen ‘s-Gravenweg (deels), Hollevoeterbrug (grotendeels), Kortenoord, Oud Verlaat en Ver-Hitland)

Werkhaven Hitland valt binnen de gemeente Zuidplas. Foto werkhavenhitland.nl