Datum: 14 augustus
Afstand: 69,8 km

Vanuit Assen (vertrek op woensdag 14 augustus) zal in ieder geval de Terra Nova weer retour moeten naar Groningen. De Drentsche Hoofdvaart is nu eenmaal voor echte grote schepen niet toegankelijk.

Route 14a gaat via de Drentsche Hoofdvaart naar Hasselt. Een tussenstop is gepland in Dieverbrug. De maximale maten: Lengte 26,76 breedte 5,8 diepte 1,55 en hoogte 5,4. Maten in meters.

Aankomst in Hasselt staat gepland op vrijdagmiddag 16 augustus. In Hasselt is de ‘finale’ in het weekend (17 en 18 augustus).

Meer informatie over de etappeplaats kan je hier vinden.

 

 

De schepen langer dan 26 meter zullen niet anders kunnen dan via de ‘snelweg’ (het Prinses Margrietkanaal) naar Lemmer te gaan en dan door naar Hasselt.

Voor beide routes geldt: aankomst in Hasselt staat gepland op vrijdagmiddag 16 augustus en dat is via beide routes (ook in wandeltempo of minder door de Drentse Hoofdvaart) goed te doen (voor de doorvaart door de Drentse Hoofdvaart nemen we 3 dagen).In Hasselt blijven we het weekend liggen (17 en 18 augustus) dus een eventuele aankomst aldaar op zaterdagochtend is ook mogelijk. Om van daaruit in de nieuwe week de laatste etappe naar Lelystad te maken.