Datum: 14 augustus
Afstand: 69,8 km

De route over de Drentsche Hoofdvaart is een belevenis op zich. Het kanaal is gebouwd in de jaren 30 en is nog steeds functioneel, mede dankzij het goede onderhoud. We hebben respect voor de ingenieurs en de bouwers.

Het is een kanaal waar ook pompen in zijn gebouwd, waardoor het zelfvoorzienend is, zelfs tijdens droogte. Met het terugpompen kan het kanaal op peil worden gehouden.

Een tussenstop staat gepland in Dieverbrug, maar ook in Meppel zijn prima overnachtingsplaatsen. We zijn hierover in gesprek.

Aankomst in Hasselt staat gepland op vrijdagmiddag 16 augustus. In Hasselt is de ‘finale’ in het weekend (17 en 18 augustus).

Meer informatie over de etappeplaats kan je hier vinden.

 

 

De schepen langer dan 26 meter zullen niet anders kunnen dan via de ‘snelweg’ (het Prinses Margrietkanaal) naar Lemmer te gaan en dan door naar Hasselt.

Voor beide routes geldt: aankomst in Hasselt staat gepland op vrijdagmiddag 16 augustus en dat is via beide routes (ook in wandeltempo of minder door de Drentse Hoofdvaart) goed te doen (voor de doorvaart door de Drentse Hoofdvaart nemen we 3 dagen).In Hasselt is het eindfeest! (17 en 18 augustus).