Bestuurslid sinds 2020, huidige termijn eindigt 2023.

Geboren in Amsterdam (1955) en bijna 40 jaar getrouwd met Ankie. Wij hebben 2 kinderen en, tot nu, 2 kleinkinderen.

Watersport is altijd belangrijk geweest bij ons thuis. De kers op de wel bekende taart is het voor mij. Ik zeil vanaf mijn 6e jaar in open boten van de 8- en de 12-voets jol tot de 470 en wedstrijden in de Javelin. Ik heb heel veel vakanties doorgebracht in Friesland tijdens ontelbare zeilkampen.

Na de HTS elektrotechniek met afstudeerrichting bedrijfskunde begonnen bij Kust- en Scheepsradio (o.a. Scheveningen Radio), destijds nog onderdeel van PTT. Binnen (nu) KPN heb ik een groot aantal functies bekleed. Eerst met name, marketing functies en later business ontwikkeling samen met en voor de top 30 klanten. Door reorganisatie ben ik nu in een prepensioen fase terecht gekomen.

Ergens in het leven komt het besef dat je niets moet uitstellen. Zo zijn ook wij een zoektocht gestart om te wonen op of aan het water. Uiteindelijk is het een woning geworden aan het water tegenover de Dromedaris in Enkhuizen.  Maar wel nog met de gemotoriseerde Waalschokker Annabel uit 1932  (BHS 13552) direct om de hoek, die altijd klaar ligt voor korte en langere vaartochten het hele jaar rond. De afgelopen 10 jaar hebben wij de binnenzijde stap voor stap volledig vernieuwd, een leuke en dankbare klus.

Na onze 2e erfgoedmanifestatie was het duidelijk; dit smaakt naar meer. Al wist ik niet direct wat dat zou kunnen zijn. De vraag om een notulist kwam dan ook op het juiste moment. Ik zie dit als een kans om breder betrokken te raken en te kijken waar ik kan bijdragen om onze vereniging nog lang te laten bloeien. Ik denk dat dit goed is te combineren met de werkgroep PR en Communicatie, waar ik mij ook met veel plezier voor inzet.

Contact? Stuur een mail naar: erik.colombijn@lvbhb.nl