Bestuurslid sinds 2019, huidige termijn eindigt 2025.

Aandachtsgebieden (ref. DOP 2021-2023): erfgoedmanifestaties, evenementencoördinatie, organisatie LVBHB-50.

Werkgroep(en): Evenementen, Havens en Ligplaatsen.

Geboren in 1968 ben ik opgegroeid in Aalsmeer en op de Westeinderplassen. In de zomervakanties met vrienden op de eilandjes en met bootjes in de weer. Geweldig om zo te leren zeilen en surfen. Van een Optimist via een Vaurien naar een BM. Surfen begon op een Mistral, een grote stevige plank, die we steevast onderzeeboot noemden; hij ging door de golven in plaats van er over heen.

In de zomervakanties ook krullen vegen op de jachtwerf van Aldert Been, toen specialist in alles met hout. Daar de passie ontwikkeld voor hout en platbodems. De geur van hout, de wind, het in de natuur zijn. Ik vind het heerlijk.

Ik ben altijd geïnteresseerd gebleven in de ambachten die bij schepen horen en de schepen zelf. Mijn droom: een Deense Hajkutter, maar die past niet in de museumhaven. Dus is het, voor het eerst in mijn leven, in 2018, een klipper geworden: de Hoop op Welvaart (BHS 14880). In mijn zoektocht naar informatie ben ik op bezoek geweest bij Klaus Spithost en toen hij hoorde dat ik toe zou treden tot de LVBHB familie, vroeg hij of ik geïnteresseerd zou zijn in een bestuursfunctie. Door deze bestuursfunctie kan ik me geen betere manier bedenken om de wereld van de historische scheepvaart te leren kennen!

Mijn rol is het begeleiden en initiëren van evenementen/producties van de LVBHB en aangesloten partners. Mijn doel is om via de evenementen de leden op een positieve en inhoudelijke manier kennis te laten maken met elkaar, de vereniging en onze schepen en aan de rest van de Nederland (de wereld) laten zien wat een mooie vereniging wij zijn.

In begin van mijn werkzame jaren heb ik gewerkt bij de Veronica Omroep Organisatie, bij Club Veronica (daar opgeleid tot televisiemaker), bij diverse (internationale) Internetbedrijven en uiteindelijk de stap naar het onderwijs gemaakt.

Ik ben Senior Docent bij NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden, bij de opleiding Communication & Multimedia Design de Master Design Driven Innovation. Als coördinator verantwoordelijk voor de minor Frisian Design Factory, een innovatiewerkplaats in de Blokhuispoort, de oude gevangenis in het centrum van Leeuwarden. Studenten leren daar ontwerpen/innoveren.

In 2015 heb ik de Master Media Innovatie behaald en de opgedane kennis gebruik ik graag om studenten te helpen met onderzoek en innovatie.

Contact? Stuur een mail naar:

evenementen@lvbhb.nl