Evenementen (in het bestuur sinds 2019, aftredend in 2022)

Opgegroeid in Aalsmeer en op de Westeinderplassen. In de zomervakanties met vrienden op de eilandjes en met bootjes in de weer. Geweldig om zo te leren zeilen en surfen. Via een optimist naar een Vaurien, later in een BM. Surfen begon op een Mistral, een grote stevige plank die we steevast onderzeeboot noemden, hij ging door de golven in plaats van er over heen.

In de zomervakanties ook krullen vegen op de jachtwerf van Aldert Been, toen specialist in alles met hout. Daar de passie ontwikkeld voor hout en platbodems. De geur van hout, de wind, het in de natuur zijn. Ik vind het heerlijk.

Ik heb 2 dochters en 2 zonen, en woon sinds 2000 in Leeuwarden. Eerst in een klein kerkje wat verbouwd is tot woonhuis, via nieuwbouw (niets voor mij) uiteindelijk in de klipper Hoop op Welvaart. Deze schoonheid heeft het predicaat Varend Monument en daarom lig ik in de museumhaven in Leeuwarden.

Ik ben Senior Docent bij NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden, bij de opleiding Communication & Multimedia Design. Als coördinator verantwoordelijk voor de minor Frisian Design Factory, een innovatiewerkplaats in de Blokhuispoort, de oude gevangenis in het centrum van Leeuwarden. Studenten leren daar ontwerpen/innoveren.

In 2015 heb ik de Master Media Innovatie behaald en de opgedane kennis gebruik ik graag om studenten te helpen met onderzoek en innovatie.

Ik hoefde niet lang na te denken toen ik gevraagd werd om in het bestuur van de LVBHB plaats te nemen. Ik help graag mee om de vereniging te laten groeien, de leden te ondersteunen en Historische beroepsvaartuigen een blijvende plek op onze wateren te geven.

Contact? Stuur een mail naar: evenementen@lvbhb.nl