De route van de ErfgoedTour 2024 is nu op de website te bekijken en de organisatie van evenementen in de etappeplaatsen komt op gang.

De route

De route voor de varend ErfgoedTour 2024 is bijna definitief. We werken met een grote groep vrijwilligers aan de organisatie ervan en als alles lukt zoals we het voor ons zien wordt het een heel bijzondere tocht. Kaartjes en beschrijvingen per etappe zijn op de website te vinden via Actueel > Jubileumjaar 2024 > ErfgoedTour 2024 > De Route of klik hier (opent in een nieuw venster).

Deelnemende schepen

Er zijn nu zeven schepen die zich hebben aangemeld voor de hele tour, de ‘Harde Kern’: Terra Nova, De Goede Verwachting (Leeuwarden), Lena Clazina (Gouda), Bregetta (Almere), Gerarda, Excelsior (Schiedam), Adelaar (Leeuwarden), hoewel de inschrijving nog niet formeel geopend is horen we graag welke andere schippers de hele route mee willen varen.

Je vind het overzicht van deelnemers via Actueel > Jubileumjaar 2024 > ErfgoedTour 2024 > De Schepen of klik hier (opent in een nieuw venster).

Binnenkort wordt het inschrijfformulier voor de ErfgoedTour geopend. Je kan de hele tour meevaren of etappes (we noemen dat het zwaan kleef aan effect). De reden waarom we jullie zo vroeg al informeren is omdat we voor het organiseren een indicatie nodig hebben van het aantal deelnemers.

Etappeplaatsen en contactpersonen

Er is nu ook een overzicht van etappeplaatsen en tussenstops. In de etappeplaatsen worden verschillenden activiteiten georganiseerd: een soort mini erfgoedmanifestatie. Tijdens de tussenstops wordt er niets georganiseerd. Om de organisatie op een goede manier te laten verlopen hebben we regiomanagers in het leven geroepen die een aantal etappes ‘managen’. Elke etappeplaats heeft een coördinator/contactpersoon.

En om de vloot op een goede manier van de ene naar de andere plaats te laten varen hebben we een aantal vlootleiders/vlootvoogden gevraagd om de vloot te begeleiden.

In Middelburg is de officiële start, hoe dat eruit komt te zien laten we nog weten, in Lelystad is het grote eindfeest, ook daar krijgen jullie nog informatie over.

Het overzicht van de Etappeplaatsen vind je via Actueel > Jubileumjaar 2024 > ErfgoedTour 2024 > Etappeplaatsen of klik hier (opent in een nieuw venster). Daar vind je ook een overzicht van de contactpersonen per regio en etappeplaats.

Mocht je vragen hebben, mee willen helpen of mee willen varen, mail dan met evenementen@lvbhb.nl

Met vriendelijke groet van de projectmanagers: Rolf van der Mark en Eric Voigt