Let op: dit nieuwsbericht is van februari. Het actuele programma en overige informatie over Gouda Waterstad is te vinden op goudawaterstad750.nl. Of open/download hier de flyer.
Deelnemersinformatie is te vinden in dit bericht (alleen voor ingelogde leden).

In het weekend van 28 t/m 31 juli 2022 is onze jaarlijkse erfgoedmanifestatie in Gouda. Schrijf je schip nu in!

Gouda Waterstad & Gouda 750

In 2022 heeft Gouda 750 jaar stadsrechten. Zij heeft onze vloot uitgenodigd dit samen met haar te vieren. Het evenement Gouda Waterstad staat in het teken van historische bedrijfsvaartuigen en belooft een groot feest van ontmoeting voor de schippers te worden met gevarieerde activiteiten die veel publiek zullen trekken.

Het evenement wordt omlijst met markten, muziek en wateractiviteiten die ervoor zullen zorgen dat het publiek optimaal langs onze vloot wordt geleid om kennis te maken met ons erfgoed. Onze vloot zal het complete centrum van Gouda omringen.

Gouda Waterstad wordt afgesloten met een officieel overdrachtsmoment naar Tilburg, waar de erfgoedmanifestatie 2023 zal plaatsvinden.

 

Aanbrengtocht

Aanbrengtocht Alkmaar 2019

Met medewerking van de Erfgoedhavens Rotterdam kunnen de schepen zich voorafgaand aan het evenement op de zondag in Rotterdam verzamelen en worden ze alvast getrakteerd op een feestelijke ontvangst, als opwarmer naar Gouda Waterstad. Op donderdag vertrekt deze vloot voor een tocht over de Hollandse IJssel langs de Willemsbrug, de van Brienenoordbrug, Krimpen aan den IJssel, Capelle, Ouderkerk, Nieuwerkerk en Moordrecht naar Gouda alwaar ze wordt ontvangen met muziek en andere feestelijkheden. Deze tocht is ca 25 km lang.

We streven naar een grote en gevarieerde vloot dus nodigen we iedereen uit om via Rotterdam naar Gouda te komen. Vanuit het noorden, zuiden en oosten zal via een aantal tussenstops een aanbrengtocht worden georganiseerd waarop iedereen die dat wil kan aanhaken. Nadere informatie hierover volgt nog.

Passantenplaatsen Werkhaven Hitland

Vanwege de festiviteiten van de Erfgoedmanifestatie biedt de Werkhaven Hitland de mogelijkheid aan historische schepen om vanaf woensdag 27 juli t/m dinsdag 2 augustus te overnachten in de haven. De werkhaven ligt op ongeveer 12 kilometer fietsen van het centrum van Gouda. Momenteel zijn er sowieso vijf plaatsen beschikbaar waar iemand langszij kan, maar afhankelijk van aanmeldingen kan gekeken worden of er meer plek te creëren valt.

In de haven is een scheepslengte van 25-30 meter het maximaal haalbare en bij eb zal rekening gehouden moeten worden met een maximale diepgang. Details zullen met geïnteresseerden besproken worden.

Benieuwd naar de Werkhaven? Zie ook: www.werkhavenhitland.nl
Interesse om langszij te komen? Neem contact op via vostim@hotmail.com (contactpersoon: Tim Vos)

Aanmelding schepen (alleen LVBHB leden)

Zorg dat je ingelogd bent op de website. Meer over inloggen en ingelogd blijven vind je in de webwijzer.

Ga naar Ledenmenu > Aanmelden Erfgoedmanifestatie. Daar staan je eigen gegevens al ingevuld en indien geregistreerd in BHS ook die van je schip.

Als je je aan wilt melden ZONDER schip, meld je dan aan door een mail te sturen naar erfgoedmanifestatie@lvbhb.nl.
Mail dan minimaal je lidnummer, naam, adres, woonplaats en telefoonnummer zodat de organisatie contact met je kan opnemen.

De actuele informatie over Gouda Waterstad is te vinden op goudawaterstad750.nl.