Op 9 en 10 april 2022 vindt de eerste editie van de Dag van de Vaart plaats in Nieuwegein.

Deze Dag van de Vaart is een opening van het vaar- en buitenseizoen in Nieuwegein. Op deze dagen zijn er op verschillende locaties activiteiten. Zo varen er beide dagen drie schepen tussen Vreeswijk, via Jutphaas naar het Natuurkwartier. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals wandeling met gids, wandel- en fietsroutes. Activiteiten vinden plaats tussen 11:00 en 17:00 uur op zaterdag en zondag.

Naast de wandelingen met gids zijn er ook verschillende wandel- en fietsroutes beschikbaar, die je zelf kan lopen. Deze zijn op te halen bij de deelnemende locaties:

  • Museumwerf Vreeswijk (Wierslaan 113)
  • IJssalon Sweets & Ice (Herenstraat 17)
  • Museum Warsenhoeck (Geinoord 11)
  • Fortwachterswoning Fort Jutphaas (Fort Jutphaas 1)

Ook heeft iedere locatie verschillende activiteiten. Het complete programma staat vanaf 1 april op www.dagvandevaart.nl.

Tickets kosten €2,00 per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis) voor beide dagen en zijn te koop op de deelnemende locaties op 9 en 10 april: Sweets & Ice, Museumwerf en Museum Warsenhoeck. Voorverkoop van de tickets van 5 tot en met 8 april bij Sweets & Ice (Herenstraat 17). Heb je een StadsPas? Dan krijg je gratis entree als je je StadsPas en legitimatie laat zien.

Het bijzondere van deze Dag van de Vaart is dat het wordt georganiseerd door verschillende organisaties uit Nieuwegein. Deze eerste editie zijn dat Museumwerf Vreeswijk, Historische Kring Nieuwegein, IJssalon Sweets & Ice, Activiteitengroep Vreeswijk, Dorpshuis Fort Vreeswijk, Wijkplatform Vreeswijk, Natuurkwartier, Club Rhijnhuizen en de Fortwachter op Fort Jutphaas. Dit is de eerste editie, maar de organisaties willen dit ieder jaar gaan organiseren. Wil jij in de komende jaren ook bijdragen aan de organisatie van de Dag van de Vaart en daarmee onderdeel zijn van de Vaart van Nieuwegein? Neem contact op!

Meer informatie over de Dag van de Vaart staat op www.dagvandevaart.nl of klik hier voor het programma in PDF.