Atlas van de trekvaarten

2022-02-06T13:48:37+01:006 februari 2022|Nieuws, Verenigingsstand|

Nieuw in de webwinkel: Atlas van de trekvaarten in Zuid-Holland.  Met veel fraaie illustraties, meer lekker leesboek dan atlas.

De intercity van de Gouden Eeuw! De trekschuit was ruim 200 jaar het voornaamste openbare vervoermiddel in met name Zuid-Holland. Hoe kwam het netwerk van trekvaarten tot stand en hoe zag een reis per trekschuit eruit? En welke sporen vind je nu nog terug?

De nieuwe ‘ATLAS VAN DE TREKVAARTEN’ (samenstellers Marloes Wellenberg en Ad van der Zee) geeft een compleet beeld van dit ooit zo innovatieve vervoermiddel.

Lange tijd was een reis per trekschuit een must voor buitenlandse reizigers, nergens anders was openbaar vervoer zo goed georganiseerd.

De trekvaarten in de provincie Zuid-Holland staan centraal, maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar Haarlem, Amsterdam en Utrecht. Met uitgebreide beschrijvingen, gedetailleerde kaarten en prachtige afbeeldingen geeft de atlas een beeld van een bijzonder vervoersnetwerk dat door de komst van de trein halverwege de 19de eeuw definitief geschiedenis werd.

Niet te lange hoofdstukken met veel fraaie illustraties, meer lekker leesboek dan atlas. Prachtig boek en schitterend vormgegeven.

Uitgegeven door Uitgeverij Thoth uit Bussum in samenwerking met het Erfgoedhuis Zuid-Holland. ISBN: 9789068688177

Prijs € 34,95. De eerste 5 exemplaren nog voor de introductieprijs € 29,95 excl. verzendkosten.

verzendkosten boeken: € 3,80. Klik hier om te bestellen.

Ga naar de bovenkant