Het project Ambacht = Kunst krijgt vorm. Een aantal zaken op een rijtje.

  • De dekschuit gaat half mei naar Vreeswijk om van een reling voorzien te worden.
  • In Vreeswijk worden ook aan aantal museumstukken alvast op de dekschuit ingeladen
  • De begeleidende kunstenaar Marten Winters heeft een eerste ruwe ‘schets’ van het beoogde kunstwerk gemaakt.
  • In dit modelletje zit nog heel veel ‘lucht’; het is de bedoeling dat het geheel uit scheepsonderdelen wordt opgebouwd!

  • Er is voldoende materiaal om in Middelburg een start te maken

We vragen aan iedere etappeplaats om aanvullend materiaal te leveren. Dat kan van alles zijn: van blokken tot lieren, hout of metaal, wantspanners, kabels, touw, ankers, schroeven, stukken plaat, etc. etc. De begeleidend kunstenaar/projectleider Marten Winters bepaalt hoe het kunstwerk opgebouwd gaat worden. Wat niet meteen verwerkt kan worden gaat mee met de dekschuit en komt in een andere etappeplaats aan de beurt.  Er is veel ruimte ‘onderdeks’ beschikbaar dus hou je niet in!!

Vooral stukken oude plaat zijn welkom. We nemen ook een voorraadje klinknagels mee (3/8” x 30) zodat er geklonken kan worden. En ook ‘afvalstukken’ hoekijzer, buis of strip zijn zeer welkom om er een geheel van te maken. Enig laswerk zal onvermijdelijk zijn…..

Er zijn ook een aantal subsidieaanvragen de deur uitgegaan om dit project te financieren. Mits er voldoende financiering binnen komt zullen we het project verder kunnen voorzien van ook wat nieuw materiaal (stevig hoekijzer en strip oid) en kunnen we Marten Winters meer laten begeleiden.

En dan: de ambachtslieden.  Het zou mooi zijn als in iedere etappeplaats minstens 1 ‘vakman/vrouw’ aanwezig is om e.e.a. te doen en/of anderen te instrueren. Het project is ook (en met name!) bedoeld om juist de oude scheepsambachten te laten zien/ te beoefenen/ te demonstreren!!