FAQ items aan het laden...
LVBHB2023-01-15T18:33:23+01:00

Het Historisch Bedrijfsvaartuig

De grootste behoudsorganisatie voor ons varend erfgoed: schepen ouder dan 50 jaar die in Nederland gebouwd zijn of beeldbepalend zijn geweest op de Nederlandse wateren. LVBHB: wat is onze missie, waar komt u ons tegen?

Nieuws voor LVBHB-leden

Actueel

Varend Erfgoed Evenementen

Evenementen voor de gehele varend erfgoed gemeenschap, namens de FVEN verzorgd door Scheepspost.info. Stuur bijdragen naar wouter@scheepspost.info

jun
11
zo
The Ocean Race, Scheveningen
jun 11 – jun 15 hele dag
The Ocean Race, Scheveningen

In de week van 11-15 juni verwelkomt dé zeilstad van Nederland de bekendste oceaanrace ter wereld. Scheveningen heeft daar inmiddels ervaring mee. Het is al de derde keer in de historie van de ‘zeilrace om de wereld’ dat Scheveningen in het etappeschema is opgenomen. In 2018 finishte de race zelfs in Scheveningen en die zinderende ontknoping staat iedereen nog helder voor de geest. “De voorgaande keren liep zeilminnend Nederland uit voor de deelnemers en ik verwacht dat het komend jaar niet anders zal zijn”, aldus Gerd-Jan Poortman, ambassadeur van The Ocean Race The Hague en zelf meervoudig deelnemer aan de The Ocean Race.

Voor meer informatie: theoceanracethehague.nl

jun
17
za
Katwijker Havendag
jun 17 hele dag
Katwijker Havendag

Katwijker havendag

De organisatie is druk bezig met de Skarrel en ruifelmarkt om het oude plaatje van weleer te doen herleven. De haven met haar bedrijvigheid met oude schepen, sommige van het type “Katwijker” waar de havendag zijn naam aan ontleend en waar vroeger de haven vol van lag.
Dit type schip waren zelflossers met hijstuig en ze voeren heen en weer van IJmuiden naar Katwijk met de haringtonnen en de netten van de haringloggers. S ’Winters werden de schuiten ingezet voor stukgoed en ander expeditie werk en beurtvaart.

Schepen met luiken en/of zelflosinstallatie kunnen zich aanmelden voor dit evenement, verdere info en aanmelding mslb.meeuw10@online.nl en 0653-182381

 

Oud-Zeilend-Hout Evenement, Zuidlaardermeer
jun 17 – jun 18 hele dag
Oud-Zeilend-Hout Evenement, Zuidlaardermeer

Oud Zeilend Hout evenement

Na een aantal zomers waarin we door Corona geen evenement konden organiseren, gaan we nu weer een echt “ Oud-Zeilend-Hout Evenement” organiseren. Dat doen we dit jaar op 17 en 18 juni in samenwerking met “Zeilvereniging Zuidlaardermeer” op het Zuidlaardermeer bij Kropswolde. Het centrale punt is daarbij natuurlijk het clubhuis van de vereniging aan de Meerweg 58, 9606 PP Kropswolde. We verwachten weer vele oude houten wedstrijdzeilboten van soms al lang verdwenen klassen.

jun
22
do
Zeehavendagen Amsterdam
jun 22 – jun 25 hele dag
Zeehavendagen Amsterdam

Zeehavendagen Amsterdam

‘Zeehavendagen hoort gewoon bij Amsterdam’ en ‘uniek dat je overal mag komen waar je anders langsfietst’. Met een 8 als waarderingscijfer van de bezoekers in 2022* en meer deelnemende havenbedrijven in 2023 dan vorig jaar, groen licht voor de tweede editie van Zeehavendagen Amsterdam. Het evenement wordt dit jaar gehouden van 22 t/m 25 juni en telt van Amsterdam en Zaandam tot aan IJmuiden en Beverwijk meer dan 55 ‘attracties’.

jun
23
vr
Havendagen Terneuzen
jun 23 – jun 25 hele dag
Havendagen Terneuzen

Havendagen Terneuzen vinden plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni 2023

We kunnen weer gaan zingen, dansen en genieten van live muziek, nautische activiteiten en ouderwetse gezelligheid.

Met veel enthousiasme hebben we de afgelopen maanden al hard gewerkt.
Met een volle braderie, spetterende shows op het water, geweldige muziek, drukbezochte feesttenten maar ook aandacht voor het Techniekplein en banenbeurs.

 

Ga naar de bovenkant