Jubileumjaar 20242024-04-13T10:20:34+02:00

Jubileumjaar 2024

De LVBHB is opgericht in 1974. We bestaan in 2024 dus een halve eeuw. En dat willen we vieren! De drie voornaamste onderdelen:

Opening

Op 23 mei 2024 verzamelen zich tientallen schepen van de LVBHB en van andere behoudsorganisaties in Den Haag om het jubileum jaar af te trappen. Den Haag zal kennismaken met de wereld van het varend Erfgoed!

ErfgoedTour

Vanaf 6 juli maken we een ruim 1000 km lange tocht van Middelburg door alle provincies om op 18 augustus te finishen in Hasselt. Zo laten we heel Nederland zien dat deze unieke vloot springlevend is en het behouden waard!

Meer over de ErfgoedTour

Symposium

Op 14 november sluiten we het jubileumjaar af met een symposium: ‘Varend Erfgoed met toekomst’. Voor dit symposium zijn we te gast in het gebouw van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed bij de Koppelpoort in Amersfoort.

foto RCE CC by-SA 3.0

Het laatste nieuws over het Jubileumjaar

Het Jubileumjaar wordt door een groot aantal vrijwilligers georganiseerd, Met elkaar bedenken en regelen we de opening in Den Haag, de erfgoedtour met de route waarvoor tientallen schippers hebben zich al gemeld. De evenementen tijdens de 15 etappeplaatsen, het startfeest, de Terra Nova met een varende expositie, het eindfeest op 17 augustus in Hasselt en natuurlijk het symposium.
Zo zijn we zijn met elkaar het 50 jarig feest al meer dan een jaar aan het voorbereiden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? hieronder vind je een overzicht.

Postzegels met LVBHB-logo

10 april 2024|

Een heel leuk initiatief van Marjan van Houwelingen: ze heeft (echte!) postzegels laten drukken  met het LVBHB-logo en met een beeltenis van varende schepen. We ontvingen de eerste 5 velletjes [...]

Schepen op de website

10 april 2024|

Wie nu de website bezoekt zal zien dat vrijwel alle deelnemende schepen te zien zijn op de website. Helaas hebben we nog niet van alle schepen een foto vanuit de [...]

Interview Spiegel der Zeilvaart

10 april 2024|

Op initiatief van Frans Ratelband zal er een interview over ons Jubileum verschijnen in de Spiegel der Zeilvaart. Frank heeft zelf de tekst geschreven op basis van interviews van ‘mannen [...]

Ga naar de bovenkant