Beste leden,

De route voor de varend erfgoedtour 2024 is definitief. Het inschrijfformulier en de verdere informatie over de route en etappeplaatsen vind je hier: https://www.lvbhb.nl/aanmelding-erfgoedtour-2024/

Voor die leden die zich hebben aangemeld via de voorinschrijving, helaas kunnen we deze informatie niet overzetten naar de definitieve inschrijving, graag je nog een keer opgeven.

In de etappeplaatsen worden verschillenden activiteiten georganiseerd, als een soort mini-erfgoedmanifestaties. Tijdens de tussenstops wordt er niks georganiseerd. Lees meer over de etappeplaatsen hier: https://www.lvbhb.nl/actueel/evenementen/jubileumjaar-2024/erfgoedtour-2024/etappeplaatsen/

Om de organisatie op een goede manier te laten verlopen hebben we regiomanagers in het leven geroepen die een aantal etappes ‘managen’. Om de vloot op een goede manier van de ene naar de andere plaats te laten varen zijn een aantal vlootleiders/vlootvoogden gevraagd om de vloot te begeleiden. Meer informatie vind je hier: https://www.lvbhb.nl/erfgoedtour-2024-etappes-en-contactpersonen/

In Middelburg is de officiële start, hoe dat eruit komt te zien laten we nog weten, in Hasselt is het grote eindfeest, ook daar krijgen jullie nog informatie over.

De tour kent na Groningen een “driesprong”, waar je een keuze moet maken. Kijk goed welke keuze(s) je hier maakt.

De hoofdroute gaat via route 13a & 15 via Groningen – Lemmer – Dronten naar Hasselt.

Een alternatieve route is route 13b, via Groningen – het Wad – IJsselmeer – Hasselt,
de andere alternatieve route is route 13 & 14 via Groningen – Assen en de Drentse Hoofdvaart.
Onder andere  i.v.m. de sluismaten en de doorvaart vanaf Groningen via het Noord Willemskanaal kan niet iedereen deze route kiezen. [De officiële maximale afmetingen zijn: L x B x D x H: 26,8 x 5,8 x 1,55 x 5,4 meter.] Echter door ondieptes in de vaart wordt geadviseerd een maximale diepgang van 1,25 meter aan te houden.

Meer informatie: klik op de informatiepagina op de etappes (in het rood) voor meer info over de route. Meer informatie over de etappeplaatsen kan je ook via deze pagina vinden.

Heel veel dank aan alle vrijwilligers die al (meer dan) een jaar met de voorbereiding van deze erfgoedtour bezig zijn. Als alles lukt zoals we het voor ons zien wordt het een hele bijzondere tocht.

Met vriendelijke groeten,

Projectmanagers: Rolf van der Mark en Eric Voigt