Op 5 en 6 augustus as. wordt het groot feest in de Tilburgse Piushaven. Een kleine honderd historische bedrijfsvaartuigen geven er acte de présence op de jaarlijkse Erfgoedmanifestatie van de LVBHB.

bron foto: www.geheugenvantilburg.nl

De Stichting Thuishaven Tilburg organiseert het havenfeest honderd jaar Piushaven, de Erfgoedmanifestatie, tevens onze jaarlijkse reünie is er te gast. De organisatie loopt goed, gemeente en Rijkswaterstaat werken enthousiast  mee, evenals de LVBHB-leden want het maximum aantal deelnemers van 90 heeft zich al aangemeld.

Er wordt goed aan de weg getimmerd met een documentaire op Omroep Brabant en gedurende vier maanden een aparte rubriek in een huis-aan-huisblad. Op de zondag van het evenement is Milieucafé Tilburg, een talkshow met op die dag een link naar ‘onze schepen” en duurzaamheid, te gast op onze Terra Nova.

Het wordt vast een mooi evenement. En niet alleen voor de schippers maar ook voor bezoekers want op de kades rondom de Piushaven is een uitgebreid programma met theateroptredens, muziek, dans, oude ambachten en kinderactiviteiten.

Hou de site van ‘100 jaar Piushaven’ dus goed in de gaten!