Alles uit de kast en toch gemoedelijk, dat is het geheim van deze roemruchte vriendelijke-zeilwedstrijd-met-opdracht.  Die al in de jaren ’80 en ’90 werd verzeild, in 2016 zijn herstart beleefde en sindsdien weer een jaarlijkse traditie is geworden. Dit jaar wordt er op zaterdag 21 september weer op het Lauwersmeer gestreden om de ijzeren garnaal. Inderdaad, een weekend later dan afgelopen jaar. Maar dat komt omdat we natuurlijk zo veel mogelijk schepen willen zien bij het Eerste Mobiel Erfgoed Weekend, 14 en 15 september in Lelystad.
De deelnemers verzamelen in jachthaven Het Booze Wijf in Lauwersoog. Daar wordt ’s morgens bij het palaver de ‘nautisch-creatieve opdracht’ voor de dag bekend gemaakt. Deelname aan de Garnalencup is gratis, de befaamde borrel na afloop wordt ter plekke geïmproviseerd. Als je een idee wilt krijgen hoe dat gaat, klik dan op deze link voor een verslag en veel foto’s van de editie 2018, die met een lekkere windje werd verzeild.

Er is al een flink aantal inschrijvingen binnen en we verwachten in ieder geval strijd tussen de Dageraad, winnaar van de Mattenschippersrace 2019 (!), en meervoudig Garnalencupwinnaar De Vier Gebroeders. Bovendien heeft het voltallige LVBHB bestuur zich ingeschreven met de snelle, grote klipper Hoop op Welvaart.
Daar moet je bij zijn, toch?

Opgeven via noorderschippers@lvbhb.nl