Update: naast de petitie wordt er op 10 juni 2019 ook een manifestatie georganiseerd. U wordt uitgenodigd!

Een eerdere versie van dit bericht noemde alleen de petitie. Inmiddels hebben wij ook een uitnodiging ontvangen om – met of zonder schip – naar een manifestatie op 10 juni 2019 te komen om het behoud van de Koningspoort te ondersteunen. Zie de flyer hieronder.

Al langere tijd wordt het voortbestaan van de werf voor historische schepen in de Rotterdamse Oude Haven bedreigt. Op 1 mei 2019 was er nog geen marktpartij gevonden die zich voor langere tijd aan de Koningspoort wilde verbinden. De gesprekken werden voortgezet en de Stichting Tijdelijk Beheer Koningspoort was bereid de exploitatie nog een jaar voort te zetten. Maar de gemeente was niet bereid om ondertussen noodzakelijk onderhoud aan de kades te financieren. Daarom heeft de stichting per 20 mei 2019 alle activiteiten opgeschort.

Van de initiatiefnemers van de petitie, de Vereniging Scheepseigenaren Waterstad havens Rotterdam, ontvingen wij bericht dat er nieuwe kansen zijn en dat zij daarom de vorig jaar gestarte petitie verlengd hebben. Klik hier om naar de petitie website te gaan.

Voor de voorgeschiedenis verwijzen we naar onderstaande berichten op Scheepspost.info, van nieuw naar oud:

Scheepshelling Koningspoort wordt gesloten
Rotterdam geeft Koningspoort laatste kans
Gemeente heeft nog geen plan voor Koningspoort
Toekomst van de Rotterdamse scheepswerf Koningspoort onzeker

Eind februari 2019 had het TV-programma EenVandaag een reportage over de Koningspoort. Let wel: dit is gemaakt in een fase waarin er nog wel de verwachting was dat er vóór 1 mei 2019 een plan zou komen:

Koningspoort in vol bedrijf foto © S.J. de Waard / CC-BY-SA-3.0 (via Wikimedia Commons)