zomerwelvaartVan Groningen tot MusSAILkanaal

Onderweg naar MusSAIL? Maak in het weekend voorafgaande aan de reünie een tussenstop in Groningen stad en presenteer uw schip op een bijzondere manier tijdens ZomerWelVaart in het A-kwartier in de binnenstad van Groningen. Op zaterdag 25 en zondag 26 juli bieden het Noordelijk Scheepvaartmuseum, De Verhalen van Groningen, de gemeente Groningen en Marketing Groningen u de mogelijkheid deel te nemen aan sfeervol nautisch zomer-evenement in de stad Groningen. Wij bieden:
– gratis ligplaats in het A-kwartier (vanaf vrijdag 24 juli t/m maandag 27 juli)
– welkomstborrel met Captains dinner
– unieke manier om uw schip te presenteren voor een breed publiek (toerist, stadjers en bootliefhebbers van 0-100 jaar)
– cultuurhistorisch programma (in overleg in/op uw schip en op de kade)
Ter toelichting: er is een rijk gevarieerd programma van activiteiten gericht op de cultuurhistorie van (met name) de scheepvaart. Die activiteiten zullen zowel op de kade als aan boord van de deelnemende schepen plaatsvinden. Voorbeelden zijn het vertonen van films, het vertellen van verhalen, workshops etc. Deelnemende schepen worden gevraagd hun schip (dus ook het ruim) beschikbaar te stellen voor die activiteiten (uiteraard in overleg!). Het publiek komt dus “binnen”; een mooie gelegenheid om ook de meestal verborgen binnenkant van het schip te laten zien.
In het jaar 2015 viert Groningen het 250-jarige bestaande van het Stadskanaal plus het 400-jarige bestaan van de Semslinie. Wij vinden dat ook de stad Groningen dit bijzondere jubileum niet aan zich voorbij mag laten gaan. Een deel van de schippers van Het Historisch Bedrijfsvaartuig zal door de stad varen om op 28 juli in en rond Stadskanaal aanwezig te zijn. Wij bieden deze schippers een plek in en rond het A-kwartier in het weekend voorafgaande aan de MusSAIL. Tijdens ons evenement leggen wij de nadruk op de belangrijke verbinding tussen Groningen Stad en de Veenkoloniën, en de rijke geschiedenis van de schepen en haar verhalen.
Aanmelden kan tot en met 7 juni bij Jurjan Scheper of bel voor info 06 48103434