De Noorderschippers hadden een héél bijzondere Tjalkendag dit jaar, twee zelfs. Dankzij de samenwerking met de mensen van de stichtingen Bolswards Historie en Koopmanswelvaart was er na de eigenlijke Tjalkendag op zaterdag een ‘publieksdag’ op zondag. Er waren, met een heuse aanbrengtocht, ruim twintig schepen van leden naar Bolsward gekomen en dat was aanleiding voor het organiseren van een Open Monumentendag Special. Kortom: Bolsward stond twee dagen op zijn kop.
Aan boord van de Terra Nova waren de thema’s ‘plastic op het wad’, met Nienke Dijkstra van Doeeenswad, en ‘beurtvaart vanuit Bolsward’. Bijzonder was vooral dat het vroegere Boalserter beurtschip  De Vrouw Tjitsche weer op haar oude plek aan de Stoombootkade lag. Zelfs nog even  helemaal alleen. Maar dat duurde niet lang, zoals u op de foto’s ziet. In de juni Bokkepoot leest u een uitgebreid verslag.

Klik hieronder een greep uit de foto’s van Petra Kroon (met dank aan Open Monumentendag), Marischka Lind en Riemer Halbertsma. Er wordt een album op myalbum.com geopend.

foto’s Petra Kroon, copyright Foto Kroon