logo SailVoor een groep doofblinden is gebarentolk Maloush Köhler op zoek naar mensen die hen tijdens SAIL 2015 met hun boot een paar onvergetelijk uren willen bezorgen. Het gaat om een groep jonge mensen die heel gedreven zijn om hun wereld te vergroten en veel nieuwe dingen te ervaren. SAIL is door de grote drukte via de wal bijna niet voor hen toegankelijk. Doofblindheid betekent: zij zijn helemaal doof en kunnen nog maar heel weinig zien (door een kleine koker). Gecommuniceerd wordt via gebarentaal of gebarentaal wordt gevoeld. Doofblinden zijn niet alleen een erg geïsoleerde groep, maar bijna niemand weet wat het betekent allebei de zintuigen te missen.
Het is zeker geen zielig groep, maar juist gedreven om het beste uit het leven te halen en nog zo veel mogelijk te zien en mee te maken zo lang dat nog kan. Vaak zijn ze ook zelf bezig met vrijwilligerswerk om andere doofblinden uit hun isolement te halen.
In verband met hun beperking is het erg lastig om betaald werk te vinden. Daarom zijn veel aangeboden excursies tijdens SAIL voor hen ook onbetaalbaar. Dus: wie oh wie vindt het leuk om hieraan mee te werken en deze groep een buitengewoon leuk tijd te bezorgen. De groepsgrootte zal afhangen van de geboden plaatsen, voor tolken en begeleiders zorgen zij zelf.
Wil je hieraan meewerken dan kun je contact opnemen met Marjolein Pruis en Wim Meijvogel via mpruis@dbcx.nl of via telefoon met gebarentolk Maloush Köhler 06-48198163