Noorderhaven Gezichten
In het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseren zes zelfstandige kunstenaars verbonden met de NoorderAteliers een tentoonstelling rond de bewoners van de Noorderhaven.
De tentoonstelling ‘Noorderhaven Gezichten’ is van 22 april tot 22 juni 2017 te zien in het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen.
De diversiteit van de bewoners wordt op een kleurrijke manier vertaald naar het doek. Van de schippers zijn verschillende portretten in verschillende fasen te zien. In olieverf, acryl en diverse tekentechnieken. Elk portret met een eigen signatuur. Zowel de schilders als de bewoners van de schepen presenteren hier hun gezicht.
De expositie belicht de schilders en de bewoners op een persoonlijke, intieme manier. De bezoeker staat oog in oog met de bewoners van de schepen en krijgt tegelijkertijd ook een inkijkje in het schilderproces.
Bezoekers kunnen tijdens het open atelier op vrijdag 12 en 19 mei en op vrijdag 2 en 16 juni tussen 10.00 en 12.00 uur de kunstenaars in het Noordelijk Scheepvaartmuseum aan het werk zien.

Foto: René door kunstenares Heleen Biesta