druiventochtOp 14 mei vaart de Pakschuit Nooitgedacht vanaf Delft met gasten naar de Historische Druivenkwekerij  Sonnehoeck in Kwintsheul. Na koffie, lunch en uitgebreide rondleiding worden de deelnemers per antieke bus van het Haags Bus Museum weer teruggebracht naar Delft.
Voor  € 37,50 per persoon kunt u deelnemen aan dit speciale dagarrangement, waarvoor drie vertegenwoordigers van het Nederlands erfgoed samenwerken. Inschrijven tot 12 mei via de website .
De Pakschuit Nooitgedacht heeft de status van Varend Monument en is het enige schip in Nederland met een nog werkende petroleummotor.  Zowel het  schip als de motor zijn gebouwd in 1904. Het schip is tot eind jaren ’50  bedrijfsmatig gebruikt door de firma Balhuizen en van der Well uit Delft voor beurtdiensten van Delft naar Maassluis, Amsterdam en Zaandam. Na een grondige restauratie door professionals en vrijwilligers is het geschikt gemaakt als rondvaartboot. De bijzondere motor is het hart van het schip en is een genot om te bekijken en te beluisteren.
Druivenkwekerij Sonnehoeck is de enige kwekerij in Nederland en wellicht zelfs in Europa met de status van Rijksmonument. Op deze druiventuin, aan de Hollewatering 26 in Kwintsheul, is vrijwel de gehele geschiedenis van de Westlandse druiventeelt vertegenwoordigd. Het is een levend en bloeiend productiebedrijf. De tijd op Sonnehoeck lijkt al ruim honderd jaar stil te staan.
De Stichting Haags Bus Museum werd opgericht in 1979 en stelt zich ten doel “het opsporen, aankopen, restaureren en rijdend op de weg brengen en houden van de voor de geschiedenis van het openbaar vervoer in de Haagse regio belangwekkend autobusmaterieel”. Enkele bussen uit de collectie zijn zo waardevol dat ze door de Gemeente Den Haag aangedragen zijn als “roerend monument” op de gemeentelijke erfgoedlijst.
Het arrangement wordt op 1 oktober herhaald, met druivenproeverij.