familietrouw-webHelp de Familietrouw aan een nieuwe mast en stem vanaf vandaag elke dag 1 x tot en met 12 december 16.00 uur op de Familietrouw. Het Veenkoloniaal Museum en alle vrijwilligers zullen u dankbaar zijn.
De Familietrouw is het museumschip van het Veenkoloniaal Museum. Het schip heeft dringend een nieuwe mast nodig. Specsavers heeft een actie om regionale culturele instellingen te ondersteunen en het Veenkoloniaal museum heeft zich daarvoor aangemeld. Stem voor 12 december op ons schip.
De Familietrouw is het oudste turfschip in de provincie Groningen en wordt beheerd door het Veenkoloniaal Museum. Het schip vaart, met een bemanning van vrijwilligers, het hele jaar door en is aanwezig bij culturele evenementen in Noord-Nederland. Het is een icoon van de maritieme geschiedenis van deze regio en verdient het om goed bewaard te blijven. Het onderhoud van het schip is voor rekening van het museum, maar  de aanschaf van een nieuwe mast is een behoorlijke tegenvaller en daar was niet op gerekend.
De actie loopt tot en met 12 december 16.00 uur en per e-mailadres mag 1x per 24 uur worden gestemd. De Familietrouw staat nu op een solide 2e plaats, maar daar schieten we niets mee op. De achterstand op de leider is met een procent of acht overbrugbaar mits wij er in slagen in de laatste week van de actie nieuwe stemmers te werven. Dus STEM.
Jan Nico Wilkens
namens Raad van Advies van het Veenkoloniaal Museum