Kadaster informatie is nu niet alleen via LSD beschikbaar, maar ook via een special programma KID.

Eind vorig jaar zijn de gescande Kadasterkaarten gekoppeld aan de scheepsmetingen via de database Liggers ScheepsmetingsDienst LSD.

Staat bij een scheepsmeting in de database LSD een brandmerk vermeld, dan kun je doorklikken naar de Kadaster scans. De kaarten en de zogenaamde Getuigschriften van Branding (bewijs van het aanbrengen van het brandmerk) geven heel veel informatie over het schip met dat brandmerk. Gegevens over het schip zelf, wanneer een motor is vervangen of een motor is geplaatst, wie eigenaar zijn geweest, wat de scheepsnamen waren en welke hypotheken er op hebben gerust.

Maar er zijn ook veel schepen, die wel een brandmerk hebben, maar die niet in LSD staan. Denk aan de vissersschepen en de zeeschepen. Daar is nu een oplossing voor: het programma KID (Kadaster Informatie Database) maakt het mogelijk om in alle scans met Kadaster informatie te zoeken. Klik hier om het te openen (nieuw venster of tabblad).

Tik het brandmerk in, of zelfs het ENI van een schip, en ga direct naar de scans met Kadaster informatie. Je kunt ook zoeken op groepen van kenmerken. Een uitgebreide handleiding vertelt alles over KID.

cover Uit de brand(merken)

 

 

 

Een beschrijving van brandmerken, het Kadaster en alle ontwikkelingen op dat gebied staat in het boek Uit de brand(merken) te koop in de LVBHB webwinkel.

Meer weten over de informatie op de Kadaster kaart en het Getuigschrift? Dat vind je hier.

En voor de zekerheid: er is ook een handleiding voor het zoeken in de scheepsmetingen database LSD, klik hier.

Voor vragen of opmerkingen mail info@s2ho.nl