henkbosOp vrijdagavond 21 november 2014 is Henk Bos (73) begonnen aan zijn laatste reis.
Dit verdrietige nieuws ontvingen we van Janneke Bos zijn oudste dochter. We wensen familie en vrienden in de eerste plaats veel sterkte toe.
Veel mensen kennen Henk van het blad Info20m. Henk heeft veel betekend voor de vereniging en is ‘lid van verdienste’.
En zoals Janneke zelf aangaf: Henk heeft veel betekend voor het waterwerk van Scouting Nederland door vorm te geven aan de standaard Lelievlet en Lelieschouw en het ontwerpen van de Leliejol en Juniorvlet. Ook heeft hij vele cursussen gegeven om het veilig varen binnen Scouting te bevorderen. Ook voor andere verenigingen en organisaties was Henk actief in kennisoverdracht en ambachtelijke vaardigheden.
Binnen de Landelijke vereniging tot behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig heeft hij vanaf vrijwel het begin deel genomen in de werkgroep Tuigerij en Documentatie. Hij heeft aan vele standaard publicaties gewerkt zoals de Schepenlijst, Scheepstypologiën en Schepen die blijven. De vele specials complementeren het geheel.
De laatste jaren was Henk bezig met het vastleggen van kennis over verdwijnende ambachten en in het bijzonder de kennis over Europese natuurlijke slijp- en wetstenen. Deze website en het blad Info20m zullen, voor zover mogelijk, door Janneke Bos worden voortgezet.