Onze alternatieve zomerreünie Zoet / Zout van 30 juli – 1 augustus 2021 werd een zeer geslaagd evenement, waarvan we u de mooie beelden, deels uit de lucht, niet willen onthouden.

Vreselijk jammer dat de Varend Erfgoedmanifestatie in Winschoten dit jaar wederom niet door kon gaan wegens corona. Maar omdat veel deelnemende schepen het noorden toch al op hun kompas hadden, hebben de afdeling Noorderschippers en het bestuur van de LVBHB een alternatief evenement opgetuigd. Een “reünie voor anker” op het Lauwersmeer, met veel aandacht voor de geschiedenis en de overgang van zout naar zoet water. Weliswaar zonder publiekstreffen, dus meer met een reüniekarakter zoals we dat in het verleden kenden.

Natuurlijk hopen we dat de geplande Varend Erfgoedmanifestatie volgend jaar in Gouda wel op uw aanwezigheid mag rekenen.

Zoet / Zout werd uiteindelijk een bijzonder evenement. Door de Covid-19 omstandigheden, de locatie, het weer (heftige buien en felle opklaringen) en door de inzet van organisatie en deelnemers. Niet minder bijzonder zijn de vele foto’s die Daniel Schonewille heeft gemaakt van de schepen op weg naar het Lauwersmeer en de activiteiten ter plaatse. Veelal met een drone.

Ga naar het volledige album op myalbum.com door op de afbeelding hieronder te klikken.