bestuur feb 2016Het bestuur van de LVBHB vergadert maandelijks op de laatste woensdag van de maand (uitzonderingen daargelaten). Met ingang van februari 2016 besteedt het bestuur hier aandacht aan de belangrijkste onderwerpen van de bestuursvergadering.
De Algemene Ledenvergadering in Rotterdam werd druk bezocht en het bestuur kijkt er met voldoening op terug. Minpuntje was dat door het groot aantal aanwezigen er onvoldoende broodjes waren voor de lunch. De stand van Henk Morel kreeg veel aanloop. Hij meldde dat er voor ongeveer €100 aan vlaggen en €250 aan boeken is verkocht. Meer dan op andere bijeenkomsten. Het verslag van de vergadering komt binnenkort online en is voor alle leden in te zien.
De vereniging wil investeren in ICT en heeft daar ook geld voor gereserveerd. Er zijn al resultaten geboekt want de ledenadministratie en de boekhouding zijn aan elkaar gekoppeld en geautomatiseerd. De nieuwe website is in voorbereiding, het BHS wordt geüpdatet en ook in het Register wordt geïnvesteerd. De werkgroep PR&Communicatie draait op volle toeren. Helaas gaat het voor het bestuur met de ICT niet snel genoeg. Er is gewoon te weinig capaciteit binnen de vereniging. Dat wil zeggen er dienen zich te weinig mensen aan om dit project van de grond te tillen. Niets ten nadele van de mensen die zich nu vrijwillig inzetten. Daarom is het plan opgevat om in kaart te brengen wat nog nodig is en met dat voorstel naar de leden en professionals te gaan om met een offerte te komen. Het beste aanbod wordt uitgevoerd.
Het bestuur heeft het voorstel van de projectgroep Nieuwe Schouw geaccepteerd. De volgorde is dat het voorstel besproken gaat worden in de Klankbordgroep en daarna in de ledenvergadering. Aanmelden voor de Klankbordgroep is altijd mogelijk. Mail naar onze secretaris Fred van Beelen
De komende werkgroependag vindt plaats in Den Helder tijdens de 1e Traditionele Schepenbeurs op zaterdag 12 november. De Terra Nova zal wederom beschikbaar zijn, eventueel kan uitgeweken worden naar een van de locaties op het terrein van Willemsoord. Ook is gedacht om ter plekke aandacht te schenken aan wat er allemaal speelt aangaande de Europese richtlijnen die eraan zitten te komen. Denk aan de voorstellen voor het Rijn-kruisend verkeer of de dubbelingen van het vlak. Allemaal zaken die in de toekomst op onze leden betrekking hebben. Ook het Cvo zorgt voor veel vragen van de leden. Voor beide onderwerpen wordt gedacht om workshops te organiseren. Houdt de website en de Bulletalie in de gaten.
De datum van de Algemene Ledenvergadering (winter) is bekend. Het evenement vindt plaats op zaterdag 11 maart 2017. Er wordt gezocht naar een geschikte locatie in het midden van het land. Suggesties zijn welkom.
Weetje: er hebben zich inmiddels 32 nieuwe leden aangemeld dit jaar.
Rob Slangen
notulist van het bestuur