bestuur feb 2016Het bestuur van de LVBHB vergadert maandelijks op de laatste woensdag van de maand. Hierbij de belangrijkste onderwerpen van de afgelopen vergadering.
Op de komende Algemene Ledenvergadering in Nijmegen wordt  traditiegetrouw de nieuwe locatie van de Erfgoedmanifestatie (voorheen reünie) gekozen. Er hebben zich de volgende kandidaten gemeld: Gorinchem, Blokzijl, Harderwijk, Winschoten en Hoorn. De laatste drie aanmeldingen maken de meeste kans omdat zij al ver gevorderd zijn met de voorbereidingen. De presentatie en de stemming op de ledenvergadering brengt de beslissing welke plaats de Erfgoedmanifestatie 2019 mag organiseren.
Tijdens dezelfde ledenvergadering zullen er grote banners beschikbaar worden gesteld voor op de schepen. De werkgroep PR&Communicatie maakt hierin een keuze, voorop staat dat de boodschap helder moet zijn en uitgedragen dient te worden.
Het bestuur vindt het belangrijk dat alle leden maar ook niet leden, eigenaren van varend erfgoed, geïnformeerd worden over het CvO, immers het heeft grote gevolgen voor onze schepen. Naast alle publiciteit die hieraan gegeven wordt blijkt dat veel schippers hier geen weet van hebben. Daarvoor wil het bestuur een landelijke flyeractie opzetten en vragen we de leden/vrijwilligers om hieraan een bijdrage te leveren door te gaan flyeren. Dat kan in de ligplaats maar ook elders. De flyers worden binnenkort gedrukt, nadere mededelingen volgen.
Er zijn plannen om de werkgroep Stuurvrouwen op te richten. We gaan het horen. Info? Mail.
Het databestand waarin onze schepen staan vermeld (BHS) dient meer toegankelijk te worden. Dat is van belang voor de herkenbaarheid. Er wordt gestreefd naar een integratie met het RVEN en daarvoor zijn stappen gezet.
De nieuwe Schouw, zoals opgezet door onze vereniging is besproken binnen de FVEN waar zoals bekend alle behoudsverenigingen vertegenwoordigd zijn. Men praat verder in de strategie werkgroep en zal nadien met een reactie komen.
Naar aanleiding van het evenement IJzeilen is gesproken over het in het leven roepen van een nieuwe aanmoedigingsprijs. Het bestuur vindt de titel ‘Schippers onder zeil’ geschikt omdat het initiatief op deze manier breder gedragen kan worden.
Op zondag 18 december gaat het bestuur een hele dag in beraad om alle aandachtsvelden samengevat in het DOP (Driejarig Operationeel Plan) te bespreken, tevens bestuursvergadering.
De komende nieuwjaarsreceptie van de verenging vindt plaats op zaterdag 14, 21 of 28 januari op de Terra Nova gelegen in Dordrecht.
De komende bestuursvergadering vindt plaats op zondag 18 december a.s.  
Reacties of opmerkingen naar de secretaris.
Rob Slangen
notulist van het bestuur
N.B. de goedgekeurde notulen van de vorige vergaderingen zijn voor leden in te zien op deze website.