bestuur feb 2016

Het bestuur van de LVBHB v.l.n.r. Jan Marijt (penningmeester), Gaby Schouten, Auk Boom (oud-penningmeester) Klaus Spithost, Fred van Beelen (secretaris), Rob Slangen (notulist), Rolf van der Mark (voorzitter) en Nicolien Schwippert.


Het bestuur van de LVBHB vergadert maandelijks op de laatste woensdag van de maand (uitzonderingen daargelaten). Met ingang van februari 2016 besteedt het bestuur hier aandacht aan de belangrijkste onderwerpen van de bestuursvergadering.
Op 24 februari 2016 was Petra Spithost uitgenodigd om voor de werkgroep redactie website en sociale media te vertellen hoe het daar toe gaat en wat ze verbeterd zou willen zien. Facebook timmert flink aan de weg (al 722 leden), het is een snel medium dat duidelijk in de smaak valt bij onze doelgroep. Dit is geheel in de lijn met het speerpunt van het bestuur om onze vereniging en het varend erfgoed goed op de kaart te zetten. De nieuwe structuur en lay-out van de website zit er aan te komen en draagt daar zeker aan bij.
Vast onderdeel van de bestuursvergadering is de voortgang van de komende reünies en andere manifestaties waar de vereniging zich kan presenteren. Naarmate de reünie in Vreeswijk dichterbij komt is Nicolien Schwippert als coördinator evenementen extra alert om in de gaten te houden of alles wel goed geregeld is, met name de vergunningen van de gemeente en het veiligheidsplan.
Een actueel punt is de discussie over het bouwbesluit en de gevolgen voor ons soort schepen. Roel Bosch is als voorzitter van de werkgroep Havens en Ligplaatsen intensief met dit onderwerp bezig en overlegd hierover geregeld met het bestuur. Op de website leest u hier meer over.
De komende bestuursvergadering staat gepland voor 30 maart a.s.
Nieuwsgierig geworden? Er zijn nog bestuursfuncties vacant, een mailtje naar de secretaris secretaris@lvbhb.nl is voldoende.
Rob Slangen
notulist van het bestuur