Het bestuur van de LVBHB vergaderde dit maal een hele dag op zondag 18 december vanwege de jaarlijkse bespreking over het DOP (Driejarig Operationeel Plan). Hierbij de belangrijkste onderwerpen van de afgelopen vergadering.
Het bestuur is voor de komende periode op zoek naar nieuwe bestuursleden. Namen van nieuwe kandidaten zijn welkom of suggesties van personen die geschikt zouden kunnen zijn. Graag reacties naar de secretaris.
Voorafgaand aan de afgelopen vergadering is het bestuur druk doende geweest om de flyers en flessenpost verzendklaar te maken. Dit alles in het kader van het behoud van onze schepen vanwege de invoering van het CvO. In totaal zijn er 5000 flyers gedrukt. Samen met een begeleidende brief en ongeveer 40 flyers en een flesje met inhoud (geen drank) is het pakket naar 100 vrijwilligers verstuurd. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met een landelijke dekking. Voor de kinderen van de vrijwilligers die de flyers bezorgen op de diverse schepen wordt een passende beloning bedacht.
De kortingsactie voor een AIS klasse A is een groot succes. Er hebben zich inmiddels 69 belangstellenden gemeld waarvan er 29 definitief meedoen. De AIS wordt geleverd door de firma Boone uit Middelburg. Zij kunnen een compleet pakket leveren inclusief installatie voor ongeveer €1700. Men kan de AIS ook zelf installeren. De certificering dient extern te gebeuren.
Zoals inmiddels bekend is heeft het Fonds voor Cultuurparticipatie subsidie toegekend voor het project TAVE (Traditionele Ambachten Varend Erfgoed) waarbij vier scheepsambachten gedocumenteerd gaan worden. Daarvoor is de vereniging naarstig op zoek naar een projectleider. Informatie is te vinden op de website en aanmelden kan bij de voorzitter van het bestuur.
Binnen het bestuur is gediscussieerd over hoe we met elkaar omgaan binnen de vereniging. In het huidige digitale tijdperk van twitter en facebook geen overbodige luxe. Er komt een notitie over dit onderwerp en dit schrijven zal onder betrokkenen verspreid worden.
Voor het beheer van het ruim (bevoorrading etc) binnen de Terra Nova wordt op termijn een nieuwe beheerder gezocht. Jan Lock wil er over een paar jaar mee stoppen. Hij maakt een lijstje van wat er allemaal moet gebeuren en wat de functie inhoudt.
De komende nieuwjaarsreceptie van de vereniging vindt plaats op zaterdag 28 januari op de Terra Nova gelegen in Dordrecht. Spreker is Jaap Boersema.
De komende bestuursvergadering vindt plaats op woensdag 25 januari a.s. 
Reacties of opmerkingen naar de secretaris.
Rob Slangen,
notulist van het bestuur
N.B. de goedgekeurde notulen van de vorige vergaderingen zijn voor leden in te zien op deze website.