wimpel Varend Monument

Hieronder vindt u, gearchiveerd en wel, de stukken die besproken zijn op de Werkgroepdag 2009, op 28 november.

De discussie ging die dag hoofdzakelijk over het Register. Eerst even wat achtergrond:

De afgelopen jaren hebben we binnen de LVBHB steeds weer discussie gehad over noodzaak, nut en inrichting van het Nationaal Register Varende Monumenten, het NRVM. Bij de meesten van ons is het beter bekend als het Register. Hoewel het register niet van de LVBHB is maar van het FONV, heeft de LVBHB wel mede aan de wieg van het register gestaan.

Naar aanleiding van de discussie die is ontstaan hebben vier leden – en niet de minste – een discussiestuk geschreven over het register. U kunt het stuk van de vier leden hier downloaden.

Jan Sepp heeft op dit stuk gereageerd met een eigen korte notitie. Hij heeft het bestuur verzocht dat “mee te nemen” in de discussie op de Werkgroependag. U kunt het stuk van Jan Sepp hier downloaden.

Weer wat later heeft het bestuur een notitie geplaatst over de toekomst van de LVBHB. Ook dat wordt op de werkgroependag besproken. U vindt het bestuursstuk hier!

Tijdens de vergadering heeft Lourens Touwen het stuk van de vier leden ingeleid en toegelicht. De presentatie van Lourens vindt u hier.

Ook het bestuursstuk is tijdens de vergadering toegelicht, door Ruut Louwers. U vindt zijn bijdrage hier (let op: 3,3 MB groot, Powerpoint 2007 presentatie).

Zo, dan bent u weer helemaal op de hoogte!