HL-SchagenRita Middelbos-Thurkow kwam na elf jaar varen in Frankrijk terug naar Nederland en vond een winterligplaats in het Noord-Hollandse Schagen. Zij en haar man liggen sinds het najaar van 2013 naar volle tevredenheid met hun ms Weltevreden in de Recreatiehaven Schagen maar kunnen nog wel wat gezelschap gebruiken, ook de komende jaren.
Varend erfgoed tot spitsenmaat is welkom van 1 oktober tot 1 april. U mag permanent op het schip verblijven, maar u mag zich niet inschrijven bij de gemeente op het adres van de jachthaven.
Een winterligplaats voor een schip van 20 meter kost € 384,- voor 6 maanden. Deze prijs is inclusief gebruik internet maar exclusief water (winterhard), elektriciteit (16 Amp) en toeristenbelasting. De toeristenbelasting wordt voor deze ligplaatsen momenteel niet geheven maar voor water en elektriciteit gelden jachthavenprijzen. De complete tarievenlijst vindt u op de website.
Voor schepen die korter blijven geldt een ander tarief: eerste twee weken passantentarief en daarna een aangepaste prijs. In onderling overleg wordt gezocht naar de voordeligste oplossing.
Het sanitairgebouw met toiletten, warme douches, wasmachine en droger is 24 uur per dag toegankelijk. De havenmeester is dagelijks aanwezig op bepaalde tijden.
Schagen is een klein, maar gezellig stadje met alle mogelijke winkels. Het heeft een NS station; Amsterdam en Alkmaar zijn makkelijk bereikbaar per trein, resp. 58 en 18 minuten.
Voor meer informatie: Dirk Breebaart 06 51 39 18 46 of via de website.