tjalk15-HanTjalkendag 2015 in Enter (28 maart) stond helemaal in het teken van houten zompen. Een beetje wezensvreemd voor de Noorder Schippers, die houten schepen, maar iedereen was bere-geïnteresseerd en heel tevreden met de geslaagde dag. De organisator Han (samen met Agnes) Visser verdiende de fles Enterse borrel ruimschoots.

Enter ligt echt aan de rand van het gebied van de Noorder Schippers maar de opkomst was ruim voldoende, met meer dan 50 deelnemers, om het een gezellige bijeenkomst te laten zijn. Schutten, dé autoriteit op het gebied van de houten scheepsbouw, hield in de ochtend een praatje bij een plaatje over zompen en pramen.

tjalk15-museumHet Zompen museum in Enter met uitleg over de Regt door Zee.

Na het uitstekende lunchbuffet gingen de deelnemers naar de Enterse ‘waarf‘ waar de eerste (replica)zomp is gebouwd. Daar gingen we groepsgewijs naar het Zompenmuseum met de resten van de Regt door Zee, deelnemen aan een rondvaart met De Vriendschap en luisteren naar een presentatie over de geschiedenis van de zompen. En onder de borrel werd het daarna toch nog laat. Han, bedankt! evenals alle vrijwilligers rond de Enterse zomp voor hun inzet en EOC voor de financiële steun.

tjalk15-rondvaartRondvaart met de zomp De Vriendschap.
Top foto: Han Visser met bedank-fles voor de wandschildering van de zomp.