Workshop WSK 2014Uit de workshop WSK van 19 september 2014 hier een uitgewerkt stramien met uitleg van het Waardestellend Kader en wat literatuur.
Voor wie wil kijken hoe het zou kunnen, dat invullen van het WSK: er is door Jan Sepp een invulmodule gemaakt. Werkt nog niet, maar laat zien hoe het zou kunnen werken. (opm. redactie 18-11-2019: de demo invulmodule is niet meer beschikbaar, dit wordt tzt anders ingevuld in BHS 2.0)
De uitleg die hij tijdens de workshop op 14 sepember 2014 gaf is hier te bekijken voor leden van de LVBHB.
De website van het Nationaal Register Mobiel Erfgoed is hier te vinden.
De laatste versie van het WSK is van deze website te downloaden.
Het artikel van Baselmans waaraan gerefereerd werd met de visie op erfgoed (niet noodzakelijkerwijs het mobiele erfgoed) waarbij wordt gesteld dat de aandacht verschuift van object naar verhaal of beleving en dat dit een integrale vorm van waarderen vraagt vindt u hier.
Het projectbureau Belvedere heeft het cultuurhistorisch argument opgeschreven.
Eigen haard is goud waard over de economische baten van cultuurhistorisch erfgoed kunt u op de website van het cultureel erfgoed vinden.
En de museale weegschaal staat te balanceren op de website van die zelfde club, zij het ergens anders.
De essaybundel Het cultuurhistorisch argument vindt u hier.
En duizelt het u al met alle afko’s en organisaties die zich bezig houden met het varend erfgoed? Kijk dan hier eens in: het wie-is-wie in erfgoedland. Ik beweer niet dat het compleet of uitputtend is want organisaties komen, organisaties gaan, namen wijzigen voordat je ze in je rolodex hebt kunnen zetten, logo’s worden vernieuwd zonder dat je er erg in hebt …
Veel plezier er mee.
George Snijder