Wil je een keer de feestdagen ergens anders liggen? Hier alvast twee plekken. Mogelijk komen er nog bij. Voor alle ligplaatsen die een schip zoeken kijk HIER.

De havenkom van Meppel met uitzicht op molen de Vlijt.

Meppel

De Stichting Schemegra nodigt schepen met hun bemanning uit om rondom de feestdagen in Meppel te vertoeven.
De bedoeling is om de havenkom te ‘versieren’ met schepen. Daarom heeft de gemeente toegezegd een maand lang geen liggeld te heffen en gratis stroom en water ter beschikking te stellen.
Van de schepen wordt verwacht dat ze in ieder geval de kerstdagen tot en met oud en nieuw in de kom verblijven en dat ze kerstversiering/verlichting op het schip aanbrengen.
Wilt u ook weten wat er in het kerstpakket zit, neem dan contact op met Bernard Sportel. Telefoon 06-55167947 of mail

De vaart in Assen.

Assen

Overwinteren in het centrum van Assen
Wil je centraal liggen en gratis deelnemen aan de Vlootdagen, kom dan naar Assen. Vanaf nu tot begin 2018 ben je welkom om met je historische schip in Assen te liggen. Electriciteit en water zijn aanwezig en gratis gedurende de maan december.
In december worden havenkade en schepen feestelijk versierd. Er is een historische cineac aan boord van een Pannenkoekenschip, een live uitzending van RTV Drenthe en de jazzclub verzorgt een optreden. We sluiten de Vlootdagen af met een captains diner voor de schippers.
Er liggen inmiddels al vijf schepen, een aantal is nog onderweg en er kunnen er nog meer bij.
Voor informatie MAIL of per bel Bieneke Drenth op 06-27650116